Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 04:00 1 545 1

Quantix - дрон и самолет в едно

Новините около безпилотните апарати продължават да ни заливат. След първата доставка на пица, първата товарна доставка и джобния дрон, ще се насочим и към тези, които могат да бъдат полезни за земеделците, архитектите и много други. Създаден от компанията AeroVironment, този дрон може перфектно да заснема ландшафта и да го събира в общ проект, който е триизмерен и може да бъде полезен за най-различни цели. 

Най-отличителният му белег е нетипичната му форма, която комбинира вертикален с хоризонтален полет. По този начин излитането му отнема съвсем малко място, а покритието му е в пъти по-голямо от това на конвенионалния дрон. Повече информация за Quantix не е налична, но се очаква той да излизе на пазара през пролетта.

AeroVironment е една от най-старите компании занимаващи се с дронове, като освен за комерсиална цел, те разработват и военни проекти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Самолет с вертикално излитане и кацане съществува. Това дронче не е нещо ново. Разликата при него е, че носи само камерата и батериите.