27 Ноември, 2016 04:00 3 966 2

Силата на Кокосовия краб

Животинския свят си има своите рекордьори и Кокосовия краб определено е един от тях. Тук обаче, не става въпрос за внушителните му размери, теглото или способноста му да вдига до 28 килограма, а за щипките му. Изследователи от окинавската фондация Чурашима са направили проучване, според което краб тежащ 4 килограма има сила на щипките от цели 3300 нютона. Това се равнява на 3/4 от силата на захапката на хиената, лъва и тигъра, а те седят на върха на класацията. За проучването, те са събрали общо 29 диви краба от остров Окинава, като силата е варирала от 29 до 1765 нютона, но са открили пряка зависимост с теглото им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Приятел айде малко по-сериозно. Краб означава рак просто го пиши на български каквато е и статията.
  • 2 Радо Смилков

    2 2 Отговор
    Гост, това е името на вида рак, както омар, пустинник, речен и т.н. Наистина, бъди по- сериозен и не натрапвай необразоваността си.