Last news in Fakti

2 Декември, 2016 17:02 24 346 22

Фарове с 2 млн. огледала

  • mercedes-benz-
  • digital light-
  • фарове
Фарове с 2 млн. огледала - 1

Mercedes-Benz представи цифрови фарове, които могат да прожектират на пътя всякакви символи и реагират светкавично на промяна в обстановката. Системата носи името Digital Light е ще се появи в серийните автомобили на компанията съвсем скоро.

Фарове с 2 млн. огледала

Във всеки от новите фарове са вградени по милион огледала, които "разбиват" лъча на множество малки "пиксели". Управлява ги специален електронен блок, разработен самостоятелно от инженерите на Daimler.

Фарове с 2 млн. огледала

Компютърът анализира в реално време постъпващата от различни датчици информация и подава команди на управляващата електроника команди в съответствие с конкретната ситуация. Яркостта на всеки от милионите пиксели може да се регулира индивидуално.

Фарове с 2 млн. огледала

Освен че притежава традиционните възможности на адаптивните фарове, технологията Digital Light позволява прожектирането на различни символи пред колата като например да изписва на асфалта разстоянието до следващия завой, да повтаря пътните знаци, да предупреждава за опасности или да осветява пешеходци без да ги заслепява.

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала

Фарове с 2 млн. огледала


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 техно

    20 3 Отговор
    Хитро! Технологиите напредват бързо.

    А специално за БГ ще има версия, която ще изписва "БАТКА", "МУТРА", "КИФЛА" и т.н. да се знае отдалече кой иде и останалите да се вардят и да правят път. Може да има и предупредителни символи, "бухалка", "пистолет" и т.н. :)))

    Коментиран от #4

  • 2 Балкан 50

    9 1 Отговор
    Mercedes-Benz. Друго немога да кажа.
  • 3 Mercedes-Benz

    10 6 Отговор
    Иновация след иновация, това е Мерцедес-Бенц. Марката, която пише законите в автомобилостроенето и вгражда най-новите технологии в автомобилите си, а другите я следват/копират. Къде са феновете на "великите" оризарници?!
  • 4 harvester

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "техно":

    По-скоро ще има символ среден пръст и готови надписи с псувни :D
  • 5 Гост

    7 13 Отговор
    Навремето бях голям фен на Мерцедес. Сега вече откровено ги мразя и дори да имам пари, никога не бих си купил нов (с изключение на вечната G).
    Ауди и БМВ вече няколко години имат лазерни фарове, тези тук си играят с диодчета. Никой диод не може да се сравни с монохроматичната кохерентна светлина на лазера.
    Помня в края на 90-те, когато навлизаха ксеноните, Мерцедес пак ги въведе последни.
    Трагедия - липса на иновации и отвратителен дизайн!
    А какви времена бяха, когато Мерцедес имаха още през 2003 г. S, SL и CL 65 AMG с по 612 к.с. Тогава имаха и най-красивия и мощен автомобил на пазара - SLR.
    Уви, сега го няма духа на превъзходство от миналото и вече дишат прахта на БМВ и Ауди.

    Коментиран от #18

  • 6 Didko banditko

    5 7 Отговор
    1 million ogledala I sled 1 million komandi prosto 6te sprat da rabotqt kakto pove4eto uredi I sistemi v Mercedes.
  • 7 Mercedes-Benz

    8 8 Отговор
    Аууу как са се разлютили, че даже и почнаха да съчиняват истории единия как щели да се развалят, нищо че още не са влезли в серийно производство, а другия бил фен на Мерцедес, но ги намразил, а знаеш ли моето момче че тия от Щутгарт ще си го преместят в другия крачол хахаха аман от киртаци!

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "Mercedes-Benz":

    "Моето момче" и "киртак" може да ги ползваш като обръщение към някой твой съселянин, не към мен!
    Тези от Щутгарт ако искат да си го преместят и по-назад, все ми е тая. Те за това теглиха миналата година заем от 7 млрд. евро, защото са много иновативни и много продаваеми, нали г-н фанатик?
    Хайде не се напъвай повече да показваш невежество, ами вземи прочети що е то лазер и какво представлява той!
    Най-много мразя, които освен надписа, друго не могат да проумеят в един автомобил!

    Коментиран от #14

  • 9 Към Гост

    12 3 Отговор
    Навремето г-не, си имал Мерцедес или просто си ги гледал по вестниците? Предполагам е второто, защото се изказваш неподготвен по теми свързани с марката и като цяло с автомобилостроенето. Аз съм 26 години имал съм и имам късмета да карам всякакви марки автомобили( защото с това се занимавам), и мога да твърдя, че Мерцедес продължава да бъде марката, която е далеч пред другите. Да всеки има вкус и собствено мнение, но да твърдиш, че дишат прахта на някой е глупаво.

    Коментиран от #11

  • 10 Кобрата

    7 2 Отговор
    Mercedes-ът откъдето се връща, другите натам отиват...
    Само ще ги гледат и ще мечтаят да правят такива коли...А завистчиите ще продължават да пишат глупости, защото нямат пари да си ги купят и не им остава нищо друго освен да лаят като псета по форумите...

    Коментиран от #22

  • 11 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Към Гост":

    Доста съм по-голям от теб и някак си е нелепо човек по-малък от W124 да ми дава съвети! Дори сега имам в употреба една S203 и си върви екстра, като почти не е правила проблеми.
    Но ти прочете ли изобщо предните ми два два поста или и ти като залепен ултрас виждаш само името на марката?
    Хайде по-сериозно! Като нямате какво конкретно да кажете, по-добре не се излагайте!
    В статията става въпрос за фарове. Колко пъти трябва да напиша, че лазерът е по-мощен от диода? Къде е иновацията на Мерцедес, след като това са диодни фарове, които другите марки ползват от години?
    Кой модел на Мерцедес от последното поколение е по-бърз от аналогичните модели на БМВ или Ауди?
    Това са фактите, но ако си бяхте направили труда да прочетете какво писах, щяхте да видите, че има модели на Мерцедес, които са вечни еталони - от 124-ката до SLR!
    Хайде със здраве и по-малко злоба към хората, които не мислят като вас :)
  • 12 ВШИ

    6 5 Отговор
    Представям си колко струва единия фар след изтичане на гаранция . Тия технологии са единствено да хранят компанията майка , стига сме се заблуждавали . Само едно управление или "брава" във врата на 7 -годишен мерцедес струва около 200 евро .

    Коментиран от #15

  • 13 ддд

    3 7 Отговор
    немците може ли едно просто нещо
    да не го направят сложно?
    едни седалки защо да имат памет
    надуваеми части
    подгрев и електомотори?
    та един фар ли няма да усложнят
  • 14 Mercedes-Benz

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Няма смисъл да се правиш на тежък и много начетен на тема автомобили разбра ли ме?!?! Определенията ми към личността ти са основателни и са вследствие на малоумния ти коментар. Нищо не разбираш от коли, нищо не си карал, даваш мнения за нужници като аудитата, които са преоблечени VW, това ясно говори колко ти е компетенцията на тема автомобили! Лазера няма бъдеще, мъртвородена "иновация" като "карбоновото ядро" на БМВ, които преди месец тихомълком смънкаха че програмата е провал! На БМВ и Ауди не им остава нищо друго освен да копират и да вграждат измислени "иновации" в отчаяни опити да излязат много напредничави и борещи се за първото място, но истината е една, краля е един - звездата с трите лъча! Те правят, а другите следват, новите S-class W222 и Е-class W213 са пример за това. Мисля че е време да се прехвърлиш в другите раздели, където успешно тролиш в полза на "матушката" и да не се занимаваш с автомобилите!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Mercedes-Benz

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "ВШИ":

    Като не можеш да поддържаш, не го караш, просто е!
  • 16 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Mercedes-Benz":

    Ти нещо караш ли ми се? Такива анонимни бабитлъци мислиш ли, че ме впечатляват?
    Лазера нямал бъдеще :)))))))))))) Моля те, изчезни!
  • 17 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Mercedes-Benz":

    Великата нова технология на Мерцедес от над 10-тина години е известна на останалия свят под името texas instruments dlp projector chip и можеш да я намериш в почти всеки проектор за 500-600 лева , даже по-мощните ще ти прожектират на цял стадион , а не на десет метра пред теб и ще го направят в 16 милона цвята , а не черно бяло , та не примирай толкова по "неземния" прогрес на немската мисъл
  • 18 МSux

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Аз пък искам да ти кажа нещо, не знам дали ще ме разбереш, ама тези матрични фарове не стават и за чеп. Хората от Бенц, ако са искали да развиват матрични фарове, да са ги развили, ще видиш, че и след 10 години няма да се ползват. Ауди и БМВ се надпреварваха , правеха си реклама , накрая пуснаха по 1 модел с матрични фарове и това беше. Ако според теб в това се изразява превъзходството на Ауди и БМВ си много назад. В момента Бенц са във вихъра си почти е сигурно, че ще изместят и БМВ по продажби. За едно си прав , като SLR-a няма такава кола. Да ти кажа Мерцедес и сега имат уникален автомобил, AMG GTR това чудовище , може да не е по-красиво от SLR-a, но вярвай ми чисто технически е в пъти по-добро. БМВ какво имат освен напомпана 3ка? Тези хора имат претенции, че са някакви велики спортисти, а марки като Форд имат повече титли. Тръгнаха си посрани от F1, нямат една супер кола, май като се замисля никога не са имали. Освен М1 което май не беше стигнало до продажби, ако не ме лъже паметта. Ауди не искам даже да ги коментирам от 2004 година като са подхванали един дизайн, направо като видя Ауди и ми се повръща в момента сме 2016-та и са същите. Лошото е, че и 2020 пак ще са същите. В БМВ са по-напред само с тези безмислените работи, дето трябва да танцуваш в колата за да си пуснеш климатика (системата дето разпознава жестове). Тая система не я искам и безплатно (мисля, че се доплаща съкпо). Бенц имат електричка дето има 250км. на ток от 2 години и скоро ще

    Коментиран от #19

  • 19 Msux

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "МSux":

    и скоро ще увеличат пробега. Тесла не ги коментирам защото са друга бира. Говорим за немското трио, i8 минава 38 км - направо е жалко. Ауди пуска Е-tron през 2025г. евентуално, ако не го отложат за 2030та;). Лошото е, че масата от хората се подвеждат по неща които не разбират.
    "тия нямат матрични фарове" - тая система може да е 3пъти по-добра ама нали матрични фарове звучи много готино - това е реклама в най-чистото си значение. Ако имах пари за 2 автомобила от марката, мисля, че Mercedes Майбах (200бона) и C43AMGs купе (100бона). Това бих карал. Пък нека си карат Х6ците, Q7ците със здраве.
  • 20 гого

    0 1 Отговор
    А не е ли по лесно да го изпишат на стъклото, което вече е измислено! Това с фаровете е безсмислено!

    Коментиран от #21

  • 21 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "гого":

    Много рядко чета такива глупости и никога не съм писал, но вашите ме гръмнаха. Искам да ви кажа, че явно не разбирате от автомобили и просто си четете форуми. По отношение на кредитите големите компании правят такива финансови машинации, че въобще не могат да се разберат и те затова са големи. Мисля, че беше две хилядната когато МЕРЦЕДЕС отчетоха загуба от седем милиарда и веднага след това купиха КРАЙСЛЕР. За мнението, че това щяло да се счупи онова щяло да счупи май не се сещате, че вечни неща няма. ПРОСТО ИЛИ СТЕ ХОРА БЕЗ РАБОТА ИЛИ КАТО ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ВСИЧКО И КОМЕНТИРАТЕ ГИГАНТИ КОИТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ, НЕ СЛУЧАЙНО СА СТОЛЕТНИЦИ. АКО ТОЛКОВА МНОГО РАЗБИРАТЕ ЗАЩО НИЕ РАБОТИМ ЗА ТЯХ, А НЕ ТЕ ЗА НАС. И щях да забравя как разбрахте, че БМВ ИЛИ МЕРЦЕДЕС ИМАТ ПОВЕЧЕ ПРОДАЖБИ СЛЕД КАТО ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕРЦЕДЕС Е В ПЪТИ ПО ГОЛЯМО, НЕ СМЕСВАЙТЕ ТЕХНИТЕ ДРУГИ КОМПАНИИ. МНОГО Е ПРОСТО ТРИОТО Е ДОБРО ВИЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СА КОНКУРЕНТИ И ТО ТАКА Е НАПРАВЕНО, А ТЕ СИ РАБОТЯТ ЗАЕДНО И СИ ПРАВЯТ ДОЙЧЕ КВАЛИТЕТ, АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ НЕКА ДА СЕ СЕТИ САМ КАКВО ЗНАЧИ. НЕ ИСКАМ ДА ОБИДЯ НИКОГО ПРОСТО КОМЕНТИРАТЕ НЕЩА ОТ КОИТО ЯВНО НЕ РАЗБИРАТЕ.
  • 22 зъркел

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кобрата":

    "Mercedes-ът откъдето се връща, другите натам отиват...",да защото
    мерцедеса със задното просто не може да мине и се връща,а другите натам отиват,защото не им пука за проблемите на мерцедеса!!!