7 Декември, 2016 13:48 6 640 3

Истинската причина за взривяването на Samsung Galaxy Note 7

  • samsung-
  • galaxy note 7
Истинската причина за взривяването на Samsung Galaxy Note 7 - 1

Огромният скандал с корейската марка Samsung и по-конкретно с техния флагман Galaxy Note 7 постепенно започна да утихва, но до този момент, така и не стана ясно защо устройствата се самовзривяват.

Компанията обвини батериите на Galaxy Note 7 и в крайна сметка корейците се принудиха да изтеглят всички апарати от модела. По темата обаче има и друга версия, която бе огласена от компанията Instrumental, занимаваща се с деагностика на подобни устройства.

Тяхното заключение е, че причината за взривяващите се акумулатори се крие в опасно близко разположение на някои от компонентите. Максимално тънкият корпус на Galaxy Note 7 кара корейците да разполагат елементи много близо до батерията, като не е спазено необходимото пространство.

Според специалистите от Instrumental, свободната зона между компонентите трябва да е минимум 10%. Проблемът е можел да бъде избегнат ако корейците са увеличили дебелината на корпуса или пък се намалили капацитета на батерията.

Първото е стилистично неиздържано, а ако е бил намален капацитета на батерията, то автономността на устройството няма да може да се конкурира с iPhone 7 Plus. Заради това от Instrumental са на мнение, че корейците са решили да рискуват.Истинската причина за взривяването на Samsung Galaxy Note 7


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    3 6 Отговор
    ииии Буууууммммм!!!!
  • 2 Иван

    0 1 Отговор
    Тази статия за кого е предназначена? Според мен само за лаици ...
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Абе те хората са го написали made in china какви размери!