Last news in Fakti

8 Декември, 2016 04:00 2 898 0

10 особености на Сундар Пичаи - изпълнителният директор на Google

Сундар, обича да комбинира вървенето с мисленето и често се случва да напуска среща за кратка разходка и после да се връща с решение.

Роден е в Тамил Наду, Индия през 1972-ра и пълното му име е Пичай Сундарараджан. Въпреки скромния си произход, сега той има състояние от 150 милиона долара.

Баща му е обикновен електроинжинер, като за да купи на семейството си нов скутер, който там е еквивален на кола, той е трябвало да събира бюджет близо три години. Въпреки това, семейството сее постарало Сундар и брат му да получат най-доброто възможно образование.

Преди да се дипломира в Индийския Технологичен Институт, Сундар става капитан на отбора по крикет. От там той отива в Станфорд, като същевременно получава и MBA от Уартън към Пенсилванския Университет.

Бащата на Сундар събира сума по-голяма от годишната му заплата, за да закупи билет, с който да стигне до Америка и да поздрави сина си за влизането му в Станфорд.

Пичаи има феноменална цифрова памет и може да запомни всеки един номер, който набере при разговор.

Способностите на Сундар стават известни в индустрията и през 2011-та му е предложена ръководна позиция в Twitter, но той отказва.

Според Business Insider има много добри дипломатически умения и те го разделечават от драмите и политиката, с които се сблъсква в Google.

Според мнозина, Google го задържа с цели 50 милиона в акции, когато Microsoft се опитват да го привлекат.

Пичаи е женен за Аня, девойка която среща още по времето на ученето си в Индия, като тя сега се намира също в Америка, заедно с двете им деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА