Last news in Fakti

19 Декември, 2016 13:17 12 798 4

Какви смартфони си купуват китайците

  • китай-
  • смартфони-
  • продажби
Какви смартфони си купуват китайците - 1

Аналитичното издание Digitimes Research направи една интересна статистика, благодарение на която можем да видим кои са най-популярните производители на смартфони в Поднебесната държава.

Най-любопитното от тази класация е, че трите най-популярни световни марки, заедно не могат да стигнат процента на лидера по продажби. Съгласно данните, за третото тримесечие на 2016-а китайските потребители са купили 112.3 млн смартфона, което е ръст с 5.2% спрямо аналогичния период от миналата година.

Този ръст се обяснява с факта, че големите оператори в Китай продължават да субсидират покупката на умни телефони, като целта е да стимулират ползвателите да преминат от 2G протокол на модерните 3G и 4G.Какви смартфони си купуват китайците

Най-много смартфони са на китайския производител Oppo (22.4%). Следват устройствата на Vivo, а на трето място е още един китайски производител, който е познат и у нас - Huawei.

Апаратите на американците от Apple са на четвърто място, а петицата се допълва от Xiaomi. По-нататък следват Gionee, Samsung, LeEco, Meizu, ZTE, Coolpad, Lenovo и Hisense.

Списъкът се затваря от HTC с едва 0.4%. Така трите най-големи производителя в световен мащаб Apple, Samsung Electronics и HTC имат общ дял на китайския пазар от едва 16.6%, което е по-малко и от първия, и от втория в класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 1 Отговор
    Орро е с 22,4% според диаграмката, не с 19,9% както пише в текста.
  • 2 РЕр

    29 1 Отговор
    Какви смартфони си купуват китайците ?
    - Китайски, отговорило радио Ереван

    Коментиран от #3

  • 3 antimediator

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "РЕр":

    Когато не си подготвен , не се изхождай!
    Те всичките са китайски !Няма други телефони.
    А, къде се намираше Ереван ?!
  • 4 Free

    1 0 Отговор
    Много ви е стара информацията. Отдавна ябълката не е лидер. Самсунг ги изпревари преди повече от три години. А честно казано не си спомням кога НТС е била в тройката - може би преди МС да купят Нокиа. Към момента актуалният трети е Хуявей - справка Гугъл.