Last news in Fakti

20 Декември, 2016 14:11 38 144 15

Глоби за собствениците на Tesla

  • tesla-
  • зарядин станции-
  • свободни места
Глоби за собствениците на Tesla - 1

Във връзка с факта, че по пътищата на САЩ и Канада количеството на електромобилите Tesla расте с всеки изминал ден, собствениците на електромобили Tesla се сблъскват с един проблем, който все повече се задълбочава.

Въпреки че безплатните зарядни станции Supercharger не са никак малко, свободните места на тях са все по-малко. Според експерти от компанията проблемът се състои в това, че някои недобросъвестни собственици на коли Tesla използват мястото за зареждане като безплатно паркомясто.

Поради тази причина от фирмата производител решиха да налагат глоби на електромобили, които са заредени и въпреки това продължават да заемат място на зарядните станции Supercharger. Според експерти от Tesla мярката е наложителна, защото оплакванията от липсата на свободни места са станали притеснително много.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мЪскарпоне

    26 17 Отговор
    Тесли за собствениците на тесли :)
  • 2 asdf

    18 1 Отговор
    Идеята на тези бързи зарядни станции е да бъдат използвани само при дълги пътувания или при спешна нужда в ежедневието. Проблемът е, че собствениците ги използват като бензиностанции и си зареждат само на тях. Когато пуснат масовия си модел, трябва да намерят начин да се справят с този проблем.

    Коментиран от #11

  • 3 Трифонов

    10 30 Отговор
    С нищо няма да се справят! Който си е купил Тесла - той да му мисли! Ако ще на главата си да я сложи. Това не може да е работа на Мъск. Той каквото е трябвало, го е направил. Излъгал ги е да си купят.

    Коментиран от #5

  • 4 жожоБА

    42 8 Отговор
    Тарикати са тези с теслите - първо даваш 100-200 бона за гъзарски тунингован електрокар а после се оказва ,че ти се свидят няколко долара да си платиш паркомястото ! И после ходете разпрвяйте ,че българинът бил измекяр само ! Това си е Ганьовщина само, че в американска версия!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Зарезан

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "Трифонов":

    що не направиш нещо ти бе, Трифоне, а аз да съм пича с многото мангизи и не ме излъжеш после да го купя, а?! Без реклама и без магазини, без сервизи, без обещания, без нищо! Ей така да се вдигна до Виена за да дам едни 200-300 бона и да го докарам на собствен ход. Айде излъжи ме де! ааа мълчиш кат мисирка... познато

    Ей го и тоя хейтър накрая остана Излъганата камила : D
    https://www.youtube.com/watch?v=lItIyxGZUZQ

    Те и други викаха срещу Тесла, ама бате Мъск така добре им духна под опашките, че още им хладнее на макарите хехехе

    Коментиран от #6

  • 6 Врагът на резняците

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Зарезан":

    ГолЕм фен си, А? Фанатичен фен. Даже поклонник .
    Фанатичен поклонник или поклонен фен? Кво си ти?
    Я се дръж естествено и си карай Шшшкодичката вместо да се превземаш като некав голем пО клонен резняк.
  • 7 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "жожоБА":

    Тесла модел С в САЩ струва от 55х.долара до до 120х.долара за върховата комбинация. В САЩ заплата от 25-60х.долара годишно е нормална, като 25х.долара е за неквалифициран персонал в кухня, магазин или някакво заведение например, а 60х.долара е за квалифицирани хора с професия и стаж. Значи за квалифициран човек една обикновена тесла струва под една годишна заплата, а за неквалифициран това са две год. заплати. Все едно у нас човек с 2х.лв заплата да си позволи Дачия Логан например?!? Какво му е скъпото, недостъпното или неуместното да си купиш кола с нищожни разходи за експлоатация. Който иска да си взима модел Х или скъпите модел С, но базов модел С с заряд за 350км е много изгоден и уместен за средностатистически американец с професия.

    Коментиран от #13

  • 8 Геро

    8 2 Отговор
    Да им имам проблемите. Паркоместа нямало.
    Все едно, че не могат да си ги паркират кат' Ганьо втори ред на улицата и на аварийни.... Полицаите не ги забелязват тези май;))
  • 9 Някой си там

    3 6 Отговор
    ... балона май почна да се пука ...

    Да почакаме да видим от къде ще дойде цялата тази необходима електроенергия като пуснат масово и евтиния електромобил.

    Да не се наложи да заменяме всеки петролен кладенец с атомна централа ( убеден съм че вече се продават патенти за мини атомни централи ).
  • 10 Грую

    0 2 Отговор
    Глобите ще се плащат по тази сметка BG04BGBG............ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБАДЕТЕ НА ТЕЛЕФОН 911!
  • 11 Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "asdf":

    Как се зарежда Tесла S?
    Изминати 300мили включвате суперзарядно (120kw) Време на зареждане 1мин. и 15 сек.

    Коментиран от #12

  • 12 asdf

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Цецо":

    Разсъждавате сякаш човек кара 400-500 километра на ден без да спира, че и даже не му стигат, пикае в шише, трябва да зареди за още толкова, ВЕДНАГА и да продължи иначе УЖАС.
    Кой кара толкова много личният си автомобил в ежедневието? Единствено когато отиваш на почивка някъде и то на близо, защото за дестинации на повече от 1500км има едни неща наречени самолети!!!
  • 13 ПОДВЕЖДАТ ВИ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ЩО ПОДВЕЖДАШ НАРОДЕЦА БЕ.ТИЯ ЗАПЛАТИ ДЕТ СИ ГИ СПИСАЛ СА ВЕРНИ АМА ЗЕМИ НАПИШИ РАЗХОДИТЕ ЗА НАЕМ ИЛИ НИПОТЕКА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ КОМУНАЛНИ ТАКСИ И ЗА АВТОМОБИЛА ГОРИВО И ИЗПЛАЩАНЕТО НА СЪЩИЯ.НАКРАЯ СМЕТКИТЕ ИЗЛИЗАТ САМО АКО СИ ДОКТОР АДВОКАТ ИЛИ КОМП.СПЕЦ.АКО СИ БАРАБА ТРЯБВА ДА БАЧКАШ ПОНЕ НА ТРИ МЕСТА И СИ СПАЛ ДВА ЧАСА ЗА ДЕНЯ Я НЕ.
  • 14 Червен интернационал

    2 0 Отговор
    А бе, в Русия си е най добре ! Отивам да разцелувам другаря Путин. Да живее нерушимата дружба между Българската република на СССР!
  • 15 Ауди 80

    1 0 Отговор
    Добре ,че си карам стария чук