30 Декември, 2016 10:00 8 117 5

Биометрия в автомобила

  • continental-
  • автомобили-
  • биометрия
Биометрия в автомобила - 1

По време на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас, което ще се проведе от 5-и до 8-и януари 2017 година, Continental ще представи иновационни биометрични технологии и персонализация за автомобила.

Системите за достъп могат много повече от просто да отключват врати или да стартират двигателя. Чрез комбинацията от безключов достъп, PASE - система за пасивен старт и достъп и биометрични елементи Continental вече може да предложи истинска персонализация и много по-висока сигурност.

Вътрешна камера и система за лицево разпознаване автоматично персонализират множество автомобилни характеристики като позиция на седалка и огледало, предпочитана музика, температура и навигация.

А за да стартирате двигателя, вече няма да е достатъчно да имате подходящия ключ с вас в автомобила, а да потвърдите своята идентичност чрез сензор за отпечатъци. Тази двустепенна идентификационна система е значителна защита срещу кражба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факта

    8 0 Отговор
    Интересната е и тъмната страна на този нелош вариант. данните от телеметрията се изпращат инкогнито в дадена корпорейшън. Там обаче някой служител искад а навреди на някой човечец. И взема телбеметричните му данни, съставя фалшив договор за телефоннен оператор или ги дава на друг негов враг и човечеца осъмва с договор за интернет, който не е сключил но го търсят да плаща, осъмва с банков заем за 40 000 долара, несключил, но са неговите данни там...? И какво прави човечеца, когато институциите са заети да лапат пачки на постовете и не им дреме да сер азкрие истината и накажат истинските виновни? Е???? Или ще трябва да плаща или отива в затвора. Това как щес е избегне с такова масово използуване на личните данни пръскани навред по институции, частни корпорации-фирми, рекламни агенции? Ето това не може никой да ти защити! Затова и няма сигурност каквито и сигурни системи да се правят. Защото няма ГАРАНЦИЯ, че злото няма да те споходи именно от лица, имащи достъп до данните ти. Например аз писах до Комисията за Защита на Потребителите, че от фирма Теленор ми иска да плащам някакъв дълг, а аз не съм сключвал договор нито ползувал услугите им. Е, от комисията даже не отговориха. Как да се защитя? излиза, че накрая трябва да стана или терорист и да трепя служители на комисията и на оператора наред за да задействувам системата да се оправи? да, но това ще ми погуби живота тотално - за какво съм учил живял работил за да проваля всичко като смисъл и да се върна на н
  • 2 мъжкар

    5 0 Отговор
    Аз предпочитам да си отключвам опелчето с добрия стар ключ.Тая електроника не стига че е супер капризна ами и зверски скъпа.Сега каквото и да ми изгори по таблото на опела мога сам да си го оправя при това без да се оръсвам излишно но с тая елекроника само в специализиран сервиз и то не навсякъде.Пълна помия си тия глупости с тия електронни тъч дисплеи заради които автомобила губи своя истински чар.
  • 3 Реалист

    2 1 Отговор
    Не искам в колата си нищо което завършва на троник. Единственното полезно е телефона автоматично да се вързва с радиото защото ми омръзна кифлата отпред да се влачи с 20км опитвайки се да кара и говори едновременно. Електрониката унищожава чувството за реалност у шофьора. Ако искате пример - пуснете си видео с една обиколка на Нюрнбургринг с кола от 90-те и с една съвременна кола. В новата шофьорчето просто държи волана и чака дсц-то да го вкара в пътя.
  • 4 Гост читател

    3 0 Отговор
    Някой кара ли ви на сила? Живейте си в миналия век, в което време искате,това си е ваш избор. Никой не е дошъл да ви вземете старите Опели и да ви даде на тяхно място по една нова кола,нали?
    Впрочем, това е нормална човешка реакция-особено след една определена възраст, непознатото плаши. До номер 1- братчед ,не се притеснявай, това докато дойде у нас- ще носим памперси.А бъдните поколения -не ги мисли -всяко поколение живее идеално във своето време и това е било така от зората на света и ще бъде завинаги. Защо не си изхвърлите мобилните телефони и да си купите по един радио телефон- майка и слушалка с обхват 2-3 километра и външна антена на майката ,сложена на покрива? А слушалката с телескопична антена ,като на ВЕФ ,че и по-дълга? Имал съм такъв. Що не си изхвърлите Опелите и да си вземете по една Жигула-там няма АБСОЛЮТНО НИКАКВА електроника?Защо не гледате още Рубин/телевизор/? Малко е тъпо цялото тва отричане от техническия прогрес, при положение ,че ежечасно го използвате. Много здраве на всички и весело посрещане на Нова Година

    Коментиран от #5

  • 5 Друг читател

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост читател":

    Не отричаме прогреса, читателю. Но т.н. прогрес става все по-ненадежден, а мозъка на хората - все по-мързелив. Ще ти дам един простичък пример - паднала ти е батерията на телефона и трябва да се обадиш на приятел - ще се сетиш ли за телефона му? Защото 95% от хората, включително и моя милост, няма да се сетят. Затова имам тефтерче с най-важните номера.
    Все по-често виждам новички коли отбили в банкета и вдигнали капак. Компютъра е изцъркал - аз съм дотук, викай репатрак. После сервиза се оказва - грешка в еди кой си датчик, преинсталирахме софтуера и изчистихме грешката. И това струва - трицифрена сума за репатрака и сервиз.
    Имам усещането, че напоследък електрониката умишлено се прави ненадеждна, за да има после разходи по ремонти. Това става, защото мениджърите и счетоводителите се бъркат в работата на инженерите. Гонят се максимални печалби, а те се програмират с години напред. Купуваш нов автомобил, и заедно с него внимателно програмирани разходи за поддръжката му.