4 Януари, 2017 04:00 2 025 0

Италианският Aermacchi M-345HET с първи полет

Италианската компания Leonardo обяви, че тренировъчният самолет Aermacchi M-345 High Efficiency Trainer е направил своя първи успешен полет на 29-ти декември. Това се е случило на летището Venegono Superiore във град Варезе, който се намира в северната част на Италия в непосредствена близост то алпийските върхове.

Отговорни за безпроблемния 30-минутен полет са били пилотите Куирино Бучи и Джакомо Янели. Освен за тренировъчни, той може да се използва и за разузнавателни цели, като основния приоритет в създаването му е достъпната за такъв самолет цена, а също и ниските разходи по поддръжка. По този повод, в M-345 е вграден и бордови компютър, който да показва състоянието на машината и така да изключва нуждата от чести прегледи.

Aermacchi има широчина на крилете от 8.47 метра, тегрото му достига 3.3 тона, а за задвижването отговаря турбинен двигател Williams FJ44-4M-34. Средната скорост, която може да поддържа е 740 км/ч при височина до 12000 метра, а обсегът достига 1410 км. Финалните тестове ще бъдат завършени в средата на започналата 2017-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА