23 Януари, 2017 14:15 2 077 5

Робот-журналист написа статия за 1 секунда

  • робот-
  • журналист
Робот-журналист написа статия за 1 секунда - 1

Китайският робот-журналист, носещ името Сяо Нан, написа своята първа дописка, която беше публикувана от местния вестник Southern Metropolis Daily. Статията се състои от 300 йероглифа и разказва за проблемите с транспорта по време на подготовката за китайската нова година. Главната особеност обаче е друга. Роботът журналист се справя със заданието на редакцията за само 1 секунда.

Сяо Нан е "дете" на група китайски инженери от Гуанджоу, начело с професор Ван Сяодзун, който споделя, че тяхното творение може да пише, както кратки статии, така и по-дълги и задълбочени анализи. Предимството на робота е, че може светкавично да обработва огромен обем от информация и да извлича най-важното. Към момента обаче роботът журналист не може да взима интервюта, както и не може да пише свои мисли и разсъждения по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    10 1 Отговор
    За ужас на драскачите у нас, скоро ще им изстинат местата :(
  • 2 гостробот

    6 1 Отговор
    "...не може да пише свои мисли и разсъждения по темата." Което е и най-хубавото! Журналистиката трябва да отразява кратко, ясно и БЕЗПРИСТРАСТНО събитията. Човешкият фактор винаги ще бъде най-малкото емоционално обременен и "безпристрасно" се превръща все повече в сюреалистично понятие.

    Коментиран от #5

  • 3 Дедо ПОП

    3 0 Отговор
    Ами и роботът ще е ,,пристрастен' ...защото ще има ,,слабост' към определена марка батерии .
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Аз отдавна се чудя защо дават заплати на говорители и журналисти - и без това не само в България, ами по целия по-цивилизован свят, медиите служат на властта и по всички медии се говори едно и също. Колко му е да се направи един софтуер да се пишат статии с определана насоченост - положителна или отрицателна, по дадена тема. После ако ще и бай мангау да лсожат пред камерата, пак ще свърши работа.
  • 5 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гостробот":

    само да допълня също че няма да е ПРОДАЖЕН :)