Last news in Fakti

29 Януари, 2017 21:19 5 150 10

Вижте как руският Буран би се скачил с американска совалка

  • буран-
  • сащ-
  • совалка

В края на 70 –те години на миналия ХХ в. СССР решава да разработва своя версия на космическа совалка. Проектът на Москва е кръстен Буран.

Първият и единствен полет е осъществен на 15 ноември 1988 г. Буран се приземява успешно. Разпадането на СССР и социалистическият блок слага кръст на проекта.

Рустем Адагамов обаче смело мечтае в Туитър как би изглеждало едно скачване в космоса между американска совалка с руски Буран.

В момента САЩ и Русия си сътрудничат на Международната космическа станция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 1 Отговор
    Прилича повече на опрашване,само дето не е ясно кой кого.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Теодор

    10 17 Отговор
    Руският Буран след един безпилотен полет беше пенсиониран поради непригодност.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 гощо

    21 1 Отговор
    Тука така се скачваме по пътищата!!!! Като се срещнат един пян с Голф и един друсан с БМВ и ето ти скачане,челно при това!!!! Понякога се скачат и с дървета,стълбове и други КОСМИЧЕСКИ обекта!!!!!!
  • 5 кроко

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Теодор":

    Не поради непригодност, а поради липса на средства.
    Който го интересува, може да прочете в тази тема на английски много за историята на Буран: https://ww2aircraft.net/forum/threads/which-russian-cargo-plane-is-bigger.14110/
  • 6 Бай хой

    10 11 Отговор

    До коментар #3 от "Теодор":

    Ха, а краварските совалки поради что ги спряха? И след колко жертви? По умния и цивилизован винаги знае как да спре навреме.

    Коментиран от #7

  • 7 Dream Chaser

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Не е проблем да си невеж , когато не пречиш на останалите !!!
    За Dream Chaser да си чувал ??? Не , не си !!! 2016г.
  • 8 Байконур

    9 4 Отговор
    Буран е с доста постижения преди американския шатъл. Има и щатски филми с тези факти, но вече по-трудно се намират. NatGeo пренаписват историята... история, за която започвам да се чудя дали съм бил свидетел. До такава степен се променят истините, колеги. Сигурен съм, много хора знаят за какво говоря.

    Коментиран от #9

  • 9 Шляхтиц

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Байконур":

    В много от материалите на Национал географик, Експлорър, Дискавъри и други подобни, американците си признават колко са назад спрямо руснаците. Например системата за прихващане на вражески самолет от изтребител. Десет години американците не могат да разберат, че системата за прихващане е монтирана на шлема на пилота и е достатъчно той визуално да прихване целта без да насочва самолета към нея. Изтребителят се движи в някаква посока, а ракетата отива към целта. Още пет години им струва на американците да направят и те подобна. Това го зная от някоя от тяхните програми. Много от американските ракети за мирни цели използват съветски двукръгови двигатели, каквито те са се мъчили да направят, но не са могли и си купуват от сегашна Русия. Когато се съровноваваха кой пръв да стъпи на Луната руснаците предвидливо изчислиха, че мероприятието е твърде скъпо и неоправдано рисковано. За това изпратиха луноход, който анализира състава на лунната повърхност, изпрати данните на земята и с това мисията приключи. Не случайно вече петдесет години и американците не стъпват на Луната. Няма за какво. И т.н. и т.н. и т.н....................
  • 10 СССР

    0 0 Отговор
    Абе не забелязвате ли, че на каринката са 2 съветски сувалки?