Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 16:58 3 057 4

Падна рекордът за най-дълъг полет

  • boeing-
  • 777-
  • qatar airways-
  • рекорд
Падна рекордът за най-дълъг полет - 1

Boeing 777-200LR на авиокомпанията Qatar Airways осъществи най-дългия пътнически полет без междинно кацане. Самолетът е бил във въздуха 16 часа и 23 минути, а преодоляната дистанция от Доха (Катар) до Окланд (Нова Зеландия) - 14 535 км, съобщава The Guardian.

Преди да се приземи 15 минути по-рано от планираното "боингът"-рекордьор е пресякъл 10 часови пояса. В салона е имало 42 места от бизнес класа и 217 - от икономична, а пътниците са обслужвани от 4 пилоти и 15 души екипаж.

По време на полета са били консумирани над 2 хил. безалкохолни напитки, 1.1 хил. чаши чай и 1 036 порции храна. От Qatar Airways пресмятат, че пътуването е траяло по-дълго, отколкото трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", снимани в Нова Зеландия.

Досегашният рекорд за най-дълъг полет принадлежеше на Air India. Boeing-777 200ER на авиокомпанията обслужва направлението Делхи-Сан Франциско (15 300 км) за 14.5 часа. На книга разстоянието е по-дълго, отколкото между Доха и Окланд, но не и ако се мери по повърхността на Земята


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вдъхновен

    16 2 Отговор
    Има ли яснота колко пъти е акано по време на полета?
  • 2 Фен

    4 0 Отговор
    Най-дългият пътнически полет без междинно кацане е SQ21 на Singapore Airlines,и се изпълняваше от Airbus 340-500,но бе спрян.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Singapore_Airlines_Flight_21
  • 3 ссс

    1 6 Отговор
    На мен родът ми е малко авиаторски . И да ви кажа това няма как да лети толкова дълго . Трябва да се до зарежда във въздуха ,но няма кои да се занимава да го презарежда това нещо . За това трябва да кацне и тои докато излети и пак му няма половината гориво . Абе бошлав работа . Друго си е Публикувано във БМВ M3 (F80) 3.0 (450 Hp) Competition Package DCT
  • 4 Питанко

    3 0 Отговор
    Тези 278 души са пили по 4 чая , изпили са по 7 безалкохолни напитки и са яли по 4 пъти! - Е тия са се уакали....
    В задачата се пита, по колко пъти са срали и по колко пъти са пикали по време на 16 часовия полет!?? Колко време са спали? Кой е изял най-много порции и кой е изпил най много !!!!???