11 Февруари, 2017 16:39 1 396 0

Вървящият робот Cassie ще стъпи на пазара

Една интересна разработка дело на специалистите от Орегонския Щатски Университет и компания наречена Agility Robotics се кани да премине към производство и продажба. Идеята на Cassie не е да бъде краен продукт, а платформа, която може да бъде доразрабоствана и да служи за основа на много други разработки на най-различни компании и университети.

Това е втората подобна разработка - първата наречена Atrias е била с двойно по-голямо тегло и е имала решения, които тук са еволюирали значително. Всичко по Cassie е направено, така че роботът да не се влияе по никакъв начин от атмосферните условия. Това е и една от основните цели на роботиката - роботът да може да достигне до там където човекът и неговото здраве да са застрашени.

Основното вдъхновение за движението на краката на Cassie идва от птиците, като то спомага за повече издръжливост, ефективност и устойчивост. За сега целите на компанията и университета са да започнат производството на робота в базата на Agility намираща се в Албъни, като е съвсем възможно и други видове роботи да я последват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА