16 Февруари, 2017 16:36 5 670 14

Тѐслите ще "ходят" сами на сервиз

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • model3-
  • сервиз-
  • автопилот
Тѐслите ще "ходят" сами на сервиз - 1

В скоро време електромобилите Tesla ще се научат да посещават сервизните центрове самостоятелно, става ясно от интервю на шефа на немското подразделение на компанията Йохен Рудат, пред Manager Magazin.

"Автомобилите ни се нуждаят от сервизно обслужване много по-рядко, отколкото конкуренцията. Обновяването на фирмения софтуер често заменя посещението в сервиз. Мисля, че не е далеч времето, когато всички модели на Tesla ще пристигат напълно самостоятелно във фирмените центрове", казва Рудат.

Мениджърът не разкрива подробности за новата функция. От интервюто не става ясно и дали ръководството на компанията планира подобен ъпдейт на автопилота, или Рудат изказва собствени предположения.

Миналата година Tesla представи подобрена версия на системата за автономно управление за моделите S и X, въоръжена с осем камери за кръгово наблюдение, 12 модернизирани ултразвукови датчика, модифициран радар и компютър, който превъзхожда производителността на предшественика си 40 пъти. Бюджетният Model3 също ще се предлага с автопилот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAMAHA

    15 5 Отговор
    Е тва е кола а не кат на Коня баварецу дето го дърпа сека седмица до сервиза

    Коментиран от #2

  • 2 Айай

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "YAMAHA":

    Кола е, безспорно...но е 140 000 долара... Отделно останалите разходи. А купи я?

    Коментиран от #5

  • 3 хахо

    18 5 Отговор
    Дано не се научат БМВ - тата да ходят сами до сервиза че ще стане едно задръстване ....
  • 4 Bell

    5 1 Отговор
    До Виена доста път има, граници трябва да минава.. :)

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Айай":

    Всъщност 70 000 за базовата версия , а новия Модел 3 - 35000 , не се изсилвай много , че скоро ще има и за под 20 000
  • 6 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Bell":

    Не се безпокой , в момента в който в България станат поне 200-300 Тесла , ще има и сервиз , сега са петдесетина и никой не се е оплакал , а тоя сервиз за който става въпрос се налага веднъж на 4-5 години , да не мислиш , че е като двг-тата всеки месец ?

    Коментиран от #13

  • 7 Кака Пена

    6 9 Отговор
    Остава Илън Мъск да почне да произвежда батериите, за което се кани от три години и все нещо не се получава.
    Иначе колицата се е утепАла - караш 500км, после я зареждаш 10 часа (да бе, може и двайсет минути, ако искаш да скъсиш живота на батериите десетина пъти) и през цялото време си викаш: "Леле какоф съм пич, у наше село само аз имам такава кола!". В Китай стотици хиляди таксита и хиляди тролейбуси карат с тия батерии, без това да е повод за фукня.

    Коментиран от #9

  • 8 СамоСервиз

    3 0 Отговор
    Аз си мислех, че сами ще се поправят
  • 9 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кака Пена":

    Само ми е интересно , наистина ли си мислиш , че вече всички не научиха наизуст лъжите и измишльотините , които всеки път повтаряш и всеки път те опровергават . Нито живота на батериите се скъсява , даже напротив , да не говорим ,че са в пълна гаранция , нито на Мъск не му се получават нещата , даже много напротив и т.н.
  • 10 гощо

    2 7 Отговор
    Те май само това ще правят?!?! Един познавам купил Тесла и я върна на 3-тият месец в Германия!?!?! Само дефекти давала!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Пак почти ти повярваха , ама почти ! Бая ще имаш да почакаш да видиш човек върнал Тесла , това да не ти е немски "премиум" ?
  • 12 Morgoth

    3 0 Отговор
    Просто си я представям теслата как се изнася самостоятелно от София, минава границата и след 4 също толкова самостоятелни зареждания стига до сервиза във Виена :)
  • 13 Morgoth

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Единствения собственик който познавам я прати до Виена още преди да направи година, което е стандарта за ДБГ-тата. Не че се оплаква - гледа философски на нещата и казва "Като си взел такава скъпа кола, можеш да си позволиш автовоза до Виена когато се наложи"
  • 14 Име (Като гост)

    1 0 Отговор
    Абе на един познат прятеля на братовчеда имало една тесла дето не е давало проблеми.
    Абе да знаем в България на всички те ни познати, кат фанаем от Ферари до Тесла ги имат. Така че кат кажем един познат или прАтел бягаите 😂😂