18 Февруари, 2017 11:02 1 099 2

Робот ще пази сигурността по китайските гари

  • робот-
  • китайските гари-
  • сигурността

Първият робот-полицай в Китай приключи първия си официален патрул на гарата в централната провинция Хънан по-рано тази седмица.

Автономното "ченге" от ново поколение ще може да изпълнява длъжността си през всички сезони на годината. Той бе забелязан и в натоварената чакалня на Zhengzhou East на 15 февруари, съобщава CCTV news.

Според докладите, неговите системи не изискват човешки контрол, за да може да се движи свободно и да си взаимодейства с пътниците, отговаряйки на най-различни въпроси от тяхна страна.

Други негови функционалности включват лицево разпознаване, с което може да се откриват престъпници и бегълци сред тълпите в помощ на полицията.

В допълнение, патрулът може да следи качеството на въздуха и температурата на околната среда, както и да разкрива експресно пожари и други рискове за сигурността.

Liu Shubin, директор на гарата, обясни пред китайските медии, че роботизираният полицай ще бъде като за начало тестван в продължение на седмица в полеви условия, и то предимно през нощта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко

    3 1 Отговор
    Ся да измислят и робот, който прави свирки и ще има глобален мир.

    Коментиран от #2

  • 2 Skavenger

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Батко":

    ....ами, то вече има ! ;)