14 Март, 2017 14:20 3 423 6

Няма пари за YotaPhone 3

  • yotaphone-
  • ростех-
  • china baoli technologies-
  • telconet
Няма пари за YotaPhone 3 - 1

"Разработката на третото поколение на руския смартфон YotaPhone приключи и серийното производство може да започне веднага, но за това са нужни средства", обяснява шефът на държавната корпорация "Ростех" Сергей Чемезов в интервю за Россия 24.

Според Чемезов виновник за замразяването на проекта е съакционерът China Baoli Technologies, който купи 30% от Yota Devices за $46 млн. миналата пролет. Първоначално китайците били изключително ентусиазирани за новия смартфон, но постепенно изгубили интерес и в момента нямали никакви намерения да инвестират средства в серийно производство.

Бъдещата съдба на YotaPhone 3 тъне в неяснота. Самият Чемезов също не се нагърбва с никакви прогнози кога ще започнат продажбите на смартфона. Втората генерация на апарата с два екрана се появи през 2014 г. и може да се купи на драстично по-ниска цена в Китай, отколкото в Русия.

От май до септември 2016 г. загубите на Yota Devices са достигнали $7.8 млн. От холдинга Telconet, който притежава 34.9% от акциите на компанията, твърдят, че средствата не са пропилени, а са инвестирани в развойна дейност, логистика и търговски канали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    14 0 Отговор
    Друго си е като е дъджавна корпорацията ,винаги чакаш някой да ти "Дава"! И едни наши сънародници постоянно чакат някой да им "ДАВА". По талавизора силно се нерват държавата като не им 'Дава"
  • 2 кроко

    11 9 Отговор
    Русофили, пари нема дейвствайте...богатата Русия няма средства и един телефон да си напрай и виновни са разбира се пак китайците.
  • 3 Никола

    12 13 Отговор
    Хахаха , руснаците винаги започват с гръмки проекти и накрая, нищо- 0 . Така беше с Ту 144 който изтрепа хората на авио шоуто на Бурже , така бе и със совалката Буран, дето беше като истинска само дето не летя с хора , така беше и с колата на Путин и с безкрайните супер коли от НАМИ останали само на макет .... Сега пък някакъв грозен телефон скалъпен от китайски части и два дисплея , впрочем доста безумна идея !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    11 8 Отговор
    Каква стана тя? Най великата!!! А пък един телефон не могат да разработят сами ,а какво остава да го произведат.
  • 6 све

    3 5 Отговор
    Чета коментари на, които в живота си не са доказали нищо. Безработни …
    Заради такива българи сме там де сме…
    Понякога наистина е достойно да замълчиш.
    Прост народ
    Слаба държава