20 Март, 2017 11:21 27 450 25

Така могат да се спрат джигитите на пътя

  • легнал полицай-
  • actibump
Така могат да се спрат джигитите на пътя - 1

На Facebook-страницата Drivetribe се появи едно интересно видео, показващо начин да се спрат шофьорите, превишаващи разрешената скорост. Иновацията представлява нещо като автоматичен "легнал полицай", който сработва само когато водач превиши разрешената скорост.

Интересното е, че след като радар засече кола, движеща се с по-висока скорост, въпросният "легнал полицай" потъва надолу и образува нещо като яма. Така нарушителят получава удар по окачването и инстинктивно намалява скоростта.

Устройството се нарича Actibump и вече е монтирано на един път в Швеция. Ако радарът засече по-висока скорост Actibump моментално потъва с 60 мм, а след като колата премине през него, отново възстановява равната повърхност на настилката.

P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците по българските улици!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    53 21 Отговор
    Уникално решение. такива трябва да се монтират навсякъде в големите градове.
  • 2 Спиро

    32 12 Отговор
    Actibump у на през метър
  • 3 ПРЪДНЯТА

    40 16 Отговор
    невиждам ефект тук пътищата са такива а с ЖИПА МИ ДРЕМЕ НА ТЕГЛИЧА

    Коментиран от #4, #5

  • 4 баш батка

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЪДНЯТА":

    Взе ми думите брат!
  • 5 не е за нас

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЪДНЯТА":

    Ще минеш по тротоара нали?
  • 6 Гост

    29 7 Отговор
    Тази глупост засече и колоездача и ако беше минал през нея дали нямаше да се пребие??
  • 7 вес

    33 6 Отговор
    Феноменално е как тъпанарите винаги се впечатляват от възможно най-тъпите неща
  • 8 Петър Кимонов

    10 16 Отговор
    С моторя прелитам над тез 6 санта...

    Коментиран от #15, #16

  • 9 гост

    44 0 Отговор
    Пък в България си имаме естествени ограничители-цели кратери :)
  • 10 гост

    28 12 Отговор
    Тая тъпня е опасна за живота.

    Коментиран от #11

  • 11 Провинциалист

    16 11 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    тъпните,които не зачитате Правилата за движение сте опасни за живота.За такива като ва, това устройство трябва да излиза като стена от пътя и да ви спира моментално!
  • 12 гост

    27 5 Отговор
    Щом патрулката подминава ена шепа нарушители, а аз карам след нея и виждам, че нито им дреме за опасно спрели, нито за опасни маневри, нито дали са си пуснали фаровете или пък са много шумни колите. Като няма кой да ти спре колата от движение, ако ще и 5 такива един след друг да ти наредят е все тая. И без това нашите улици са много по-разбити и с по-дълбоки кратери от това.
    За нашите идиоти трябват драконови мерки, без оглед на бедността на държавата, защото на Запад си имат терористи, а у нас 10% от управляващите МПС са потенциални такива. Като се засили един неук индивид, без книжка, без грам познания на закон и с 30-40неплатени акта зад гърба си, има точно две възможности: или убива някой невинен, може и повече, или КАТ го спира, конфискува МПС и го праща в затвор да прави мебели поне 20г. И докато МВР не го разбере, че никоя европейска страна не позволява употреба на дараки, то и у нас не трябва да го има, а не да е масово явление. Вече не се диша покрай пътищата. Излезте с колело и покарайте малко да видите за каква задуха става дума, след пушилките на изтърбушените нафтови печки.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    37 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Живял съм и в чужбина и не съм слизал от колелото и никога не съм се задушавал от трафика, макар и да е интензивен. Но там патрулката минава, спира до теб, вижда, че не си с колан и веднага те отбива. Спрял си неправилно, пак така, не подаваш мигач, пак те спира, изпревариш колона коли в насрещното, пак така. Съда може да ти опредли глоба според дохода, а там повечето са легитимни и с видим и проследим доход. У нас бабанките с мерцедесите са безработни, това няма как да мине при чуждестранните държавни служби, не че няма схеми, но ги гонят и ги хващат. У нас образа на бизнесмена и на краваря от село е един и същ, прост, грубоват и лъхащ на примат. Такива не са достъпни за препоръчителни законови мерки, а за адекватни и бързи намеси с крайно строги последствия. Както е в САЩ, както е в други страни.
  • 14 оооооооо

    25 2 Отговор
    Такива платформи няма да ни свършат работа..
    за България камерата трябва да върви с автоматично включваща се картечница.
  • 15 незнайко

    5 10 Отговор

    До коментар #8 от "Петър Кимонов":

    Зависи от скороста и с кола се минава, зависи от дължината на платформата която се скрива. Къси дълбоки дупки не са проблем. Амортисорите поемат бързото разтягане на пружините.
  • 16 Кобрата

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Петър Кимонов":

    Те такива бабаити като тебе накрая не свършват добре...Някой път ще прелетиш я към някоя канавка, я към някое дърво и накрая ще ти лепнат един паметник като на останалите преди теб и така...
    На бая места гледам твои колеги джигити моторджии
  • 17 Различен

    13 1 Отговор
    И всички се нахвърлихте върху обикновените шофьори! ЗАЩО????
    Защо не коментирате състоянието на пътищата и по точно, защо не са направени като хората! С необходимите подлези, надлези, вело алеи и алеи за пешеходци. Само шофьорите в тази страна са виновни за всичко! Не стандарта на живот и крадящите масово, на всички нива политици и местни общински цървули! Не престъпниците даващи на кьораво и сакато книжки, както и всякакви видове власти, не наказващи неправоспособните, пияните, дрогираните и безумците!
    Ми вижте, колко от произшествията са на обикновени, нормални водачи и какъв процент от всички е на малоумниците!
  • 18 benji

    8 1 Отговор
    Ние такива си ги имаме естествени, че и по-дълбоки и с по-различни форми, особено след зимата
  • 19 Улф

    5 1 Отговор
    Аз имам по-добро предложение, но мен никой не ме чува и не вярвам да го вземат впредвид.... Нарича се иновацията "Чумбер". състои се от едно закачено на пружина и кука на тавана на автомобила над тиквата на шофьора и тежи около 699 грамма гумирана материя, отвътре с дървена топка или подобие. когато автоомобила се движи с висока скорост, при първото леко тръсване куката се откача и удря един чумбер по тиквата на шофьора със задействуване на едно мяукане на говорител на тавана. това обезателно подсеща шофьора, че е надхвърлил скоростта. Куката след като шокира тиквата на водача на МПС прибира чумбера и той се залоства в горно положение ннаново готов. Ако пак водача наруши правилата пак следва шокане по манерката и така, само след няколко подсещания той вече знае как да кара и да не греши. Но едва ли ще го въведат? легналия полицай е рисково...ако се повреди автоматиката що потрошени предници ще следват ....?
  • 20 ЕИЖ

    8 0 Отговор
    По-евтино излиза да изрежат направо асфалта през 20-30 метра и готово.
  • 21 СССР

    7 1 Отговор
    не се занасяйте момчета че кой ще задели толкова средства има по ефективен и евтин начин една картечница със радар точно за два дни всичко ще наред и ще се спазват ограничения и знаци
  • 22 пари на вятъра

    5 0 Отговор
    Максим Ставийски - пиян, шофира, убива един и оставя друг жив мъртвец. Къде е Ставийски?????????От каква народност е той???????

    Законите ги има ама са за мене г-н НИКОЙ!!!
    Ако ще и планини от легнали полицаи да има и камери. Все тая. Хората дават присъди, не камерите и тези тех. съоражения. А те струват мнооого пари.
  • 23 Onq s konq

    0 5 Отговор
    За мен туй не важи,моето бнв лети.
  • 24 Курти

    0 0 Отговор
    Ко прайм с линейките
  • 25 МАК

    0 0 Отговор
    Господина от 12 и 13 пост и ние сме били в чужбина и там карат дизелови коли къде по нови къде по стари НО там има култура и понятие за това как да се подържа правилно един диЗелов автомобил със правилните филтри и масла!! А и другото най важно горивата в булгаристан са боклук!!! За мене трябва лукойл да бъде изгонена от българия и бившия Нефтохим да бъде модернизиран на ниво Омв Австрия или Арал или Кастрол Германия, стане ли това колите ще пушат в пъти по малко