9 Юни, 2017 12:50 4 557 0

Камионът на Tesla ще се прави и от клиенти

  • tesla-
  • ел.камион
Камионът на Tesla ще се прави и от клиенти - 1

Компанията Tesla ще разреши на своите бъдещи клиенти да вземат пряко участие в процеса на разработка на новия електрически камион, който компанията прави в момента. Това заяви лично Илон Мъск на заседание на акционерите.

"Искаме бъдещите ползватели на този камион да бъдат тясно свързани с процеса на разработка, като по този начин ще ни помогнат да създадем превозно средство, което изцяло ще отговаря на изискванията им", каза Мъск по време на сбирката.

Според ръководителя на компанията новите електрически камиони ще се управляват като спортен автомобил и в същото време ще превъзхождат сегашните дизелови аналози по всички показатели, в това число по мощност и по автономен пробег.

Премиерата на първия прототип е насрочена за септември тази година, а в серийно производство електрическият камион ще влезе след година и половина. Тийзър на новия камион беше показан по време на заседанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА