Last news in Fakti

11 Юни, 2017 18:18 2 060 5

Ниво 4 на автономност от Honda до 2025

Ниво 4 на автономност от Honda до 2025 - 1

Японският автомобилен производител пусна видео, с което да покажат прогреса си по пътя към автономното управление. Те обявиха, че до 2025-та година ще могат да представят на широката публика автомобил, който да покрива стандартите на ниво 4. Това е последната крачка до достигането на напълно автономно управление или ниво 5.

Това означава, че автомобилът може да се управлява напълно автономно, но при нужда трябва да има човек на шофьорското място, който да бъде повикан при нужда. Прототипът използва сложна комбинация от изкуствен интелект, камери, LIDAR радари и GPS, со който да се справя със средата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    17 0 Отговор
    Това в БЪЛГАРИЯ не може да върви, даже и след 15 години. Нямаме маркировка като хората а за дупките да не говорим. На нас ни трябват нисколетящи коли на 20 см. над земята. Ще чакаме да ги измислят !

    Коментиран от #5

  • 2 повикан при нужда

    2 0 Отговор
    Ако тези автономни автомобили имат такива възможности - мога ли да седна пиян на кирка на пасажерското място и да отърва глоба?
    Няма да съм на мястото на водача!
    Доверил съм се на технологията, заради която съм закупил автомобила!
    Може да съм ранен и да съм сръбнал 200 за болката...
    Не трябва ли да има и промени в законодателството??!
  • 3 ффффф

    1 3 Отговор
    Може да коси сама , голям успех няма що поне 5 години назад.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Е те руснаците нали щели да ги правят летящи