Last news in Fakti

13 Юни, 2017 14:11 3 428 3

Трамвай или автобус? Или и двете

  • трамвай-
  • автобус-
  • китай-
  • хибрид
Трамвай или автобус? Или и двете - 1

Една от големите железопътни корпорации в Поднебесната държава Zhuzhou Electric Locomotive и по-конкретно, нейното изследователско подразделение CRRC, започна тестове на интересно хибридно превозно средство. Иновацията се нарича ART (Autonomous Rail Rapid Transit) и е разработена на основата на трамвай и автобус. Иновационното превозно средство не движи върху асфалт, но с точно определена маркировка. Множество датчици следят за праволинейното движение на превозното средство по начертания маршрут. Вагоните са с дължина 30 метра и побират по 100 човека. Стойността на едно такова автономно превозно средство е $2.2 млн. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    3 0 Отговор
    От това "изследване" особен смисъл няма защо не се опитат да направят трамвая да може освен на релси да се движи и на асфалт за да е независимо превозно средство. Нещо като тролейте които в момента ако няма ток могат да се движат и на дизел

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ъхъ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Че то точно по асфалт се движи, в статията има печатна грешка.

    Иначе за тук е абсурд, тук само временната маркировка при ремонти стои с векове, постоянната се самоизтрива два-три дена след нанасянето и това няма да има как да върви после.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Такива превозни средства ги дават всеки ден по Дискавъри. Автомобили и камиони движещи се и по релси. Всеки автобус и тролейбус може да се направи, но при трамваите преработката е по сложна, заради талигите.