24 Юни, 2017 13:49 4 435 7

Хеликоптерът на бъдещето от Airbus

Хеликоптерът на бъдещето от Airbus - 1

Авиогигантът представи своята визия за хеликоптер на Paris Air Show. Прототипът е наречен Racer - Rapid And Cost-Effective Rotorcraft или бърз и рентабилен роторен летателен апарат. Основната иновация в него са страничните перки, които ще му позволяват да развива до повече от достатъчните 400 км/ч.

Конструкцията на прототипа ще бъде комбинация от метална рама и композитни материали за външните панели, което ще доведе до много ниска собствена маса. Основните перки ще се задвижват от два двигателя RTM322, като се обещават много ниски нива на шум, а в "еко" режим единият от тях ще може да се изключва.

Проектът е част от инициативата Clean Sky 2 и се очаква да бъде завършен до 2019-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааааа

    15 10 Отговор
    красота, стил и много мощ!
    а мурзилките...кога?

    Коментиран от #2

  • 2 Bill

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "аааааааа":

    Всеки може да направи хеликоптер на бъдещето,НО само Русия може да направи хеликоптер или друга техника от миналото.Спомнете си колко дълго се произвеждаха ладите и москвичите :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Гост

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Bill":

    Изчакайте малко първо някой да го произведе, и тогава те ще го копират с малки изменения и ще се бият в гърдите колко са велики и гениални.
  • 4 Драйвър

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Bill":

    Това е прототип ,нова ,оригинална идея,нещо като Оспрей но без скъпия въртящ механизъм!Последната статия за Руски хеликоптер прототип,бяха направили точно копие на 45 годишния Английски скоростен хеликоптер Westland Lynx,бяха му изкопирали дори лопатките на перките с което е известен и наглите имитатори писали от долу ,че "ще е много бърз"!Та в този ред на мисли руснаците наистина периодично преоткриват някое 30-40 годишно изобретение,не се напъват да мислят нови!
  • 5 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Нямам и понятие от летателни апарати , за това само питам: -Каква е степента на надежност при въртолетите и при самолетите ?
  • 6 Бурже

    4 2 Отговор
    Завърши изложението в Бурже край Париж.
    На него компанията Боинг сключи договори за продажба на 571 самолета на стойност 75 милиарда долара.
    Русия също участва с 34 организации ,но само с един реален експонат .Останалото макети ,брошури и диплянки.И не сключи нито един договор.
  • 7 незнайко

    3 2 Отговор
    Можеха да му сложат крила, вместо тази тръбна конструкция на страничните двигатели. Тогава може и малко да планира като самолет.