26 Юни, 2017 13:41 9 094 4

Toyota помага на собствениците на Land Cruiser да оживеят

  • toyota-
  • land cruiser-
  • връзка
Toyota помага на собствениците на Land Cruiser да оживеят - 1

Японците от Toyota разработиха една интересна джаджа, предназначена за всъдеходите Land Cruiser. Става дума за екстремна връзка, която има за цел да спаси живота на собствениците.

По-конкретно, иновацията е предназначена за отдалечените региони в Австралия, по пътищата на които все още няма покритие на мобилните оператори. В бъдеще устройството обаче ще може да се използва навсякъде по света.Toyota помага на собствениците на Land Cruiser да оживеят

Любопитно е, че в Австралия моделът Land Cruiser е най-разпространения всъдеход, а самото устройство се интегрира в него и представлява малък предавател, превръщащ колата в Wi-Fi точка, способна да приема и предава сигнал в радиус от 25 километра.

Съобщенията могат да се препредават от автомобил на автомобил до момента в който съобщението достигне в зона, в която има налична мрежа и то може безпроблемно да достигне до предназначението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 5 Отговор
    Тъпо - нали има GPS-и ,за какво им е такава глупост !?! За сравнение има часовници произведени от брайтлинг предвидени за екстремен алпинизъм излъчващи при натискане на бутон сигнал за помощ ,който се прихваща веднага от оператор позициониращ точно къде е бедстващия и изпраща сигнал към спасителен екип !

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 незнайко

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Има да, но там където има покритие. Щом са го измислили, значи там няма покритие за GPS-и.
  • 3 Пръцко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Мноооого умно - правиш ли разлика между GPS и GSM мрежа?!?
  • 4 Камен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Абсолютно вярно. Само да добавя, че след активиране на СОС сигнала ако се установи злоупотреба има една прилична глоба. :) Аз имах удоволствието да имам за известно време такъв "Брайтлинг". Невероятен часовник и наистина животоспасяваща екстра ако битието ти е свързано с пребиваване в пусти, отдалечени райони и страни от т.нар. "Трети свят".