30 Юни, 2017 04:00 1 944 0

Дроновете превземат и водата - Blueye Pioneer

Дроновете превземат и водата - Blueye Pioneer - 1

Безпилотните летателни апарати не се спират само с движението по въздух, а превземат и водните дълбини. Последното творение, с което можете да наблюдавате флората и фауната на водните басеини се нарича Pioneer и идва от компанията Blueye. Теглото на този подводен дрон достига 6.8 килограма и може да слиза до впечатляващите 150 метра. Цялото пътешестви до дълбините може да бъде заснето и видяно с резолюция от 1080 точки и 30 кадъра в секунда. Придвижването става с 5 морски възела или около 10 км/ч, а времетраенето му може да достигне до 2 часа.

Предаването на сигнала става чрез тънък кабел, който достига до буй, като разстоянието от буя и вашето мобилно устройство съдържащо приложението за управление трябва да е не повече от 30 метра. Заснемането в дълбините е подпомогнато от LED осветление. Pioneer ще бъде пуснат на цена от 3500 долара, което засега го превръща в най-скъпата, но и най-добра подводна играчка от този род.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА