Last news in Fakti

29 Юни, 2017 14:17 2 895 2

Нов метод за защита на лаптопи от кражба

  • microsoft-
  • qualcomm-
  • лаптоп-
  • кражба
Нов метод за защита на лаптопи от кражба - 1

В интернет пространството се разпространиха подробности, относно сътрудничеството на Microsoft и Qualcomm, които подписаха договор миналия месец. В рамките на проекта Cellular PC ще бъдат произвеждани ноутбуци, които ще работят под десетата версия на операционната система Windows.

Устройствата ще са с ARM-процесор и модем X16 LTE. По-интересна обаче е вградената в устройствата електронна SIM-карта, с която ще могат да се изтрият всички данни от откраднатия лаптоп. Освен това, въпросната SIM-карта ще позволява и физическото намиране на откраднатия лаптоп.

Устройството ще предава сигнал дори и след премахване на SIM-картата. За целта Microsoft ще трябва единствено да подпише договори с мобилните оператори. Според специалистите от Microsoft тази иновация ще намали значително кражбите на лаптопи. Как обаче тази новост ще се отрази на цената на преносимите компютри, ще разберем най-рано в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    8 2 Отговор
    А ако хакерите се докопатдо въпросния сим и неговия код дали няма да изтриват съдържанието дистанционно а ?

    Коментиран от #2

  • 2 Съдържанието ми е само порно и игри

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "???":

    Не бе, ще ти пращат СМС-и с искания, задачки в стил "Синият кит" или ще те гледат през камерата как се радваш на порното ON AIR по някой канал в сайтовете за видеосподеляне )) Ко ти пука, и без тва ако имаш такъв лаптоп, значи си вървежен в квартала, имаш кинти и гладните мацки ще ти се пускат!!