3 Юли, 2017 13:40 2 767 1

Дронът на Facebook в действие (ВИДЕО)

  • дрон-
  • интернет-
  • facebook-
  • aquila
Дронът на Facebook в действие (ВИДЕО) - 1

Компанията Facebook обяви, че изпитаният на техния усъвършенстван дрон Aquila са преминали успешно и разпространи видео и информация по темата. Апаратът има за цел да доставя интернет в най-отдалечените кътчета на земята.

Втората му версия е престояла във въздуха 1.42 часа и е успял да кацне безпроблемно на 150 метрова пясъчна площадка. Ще припомним, че първата версия на Aquila не успя да се приземи заради силен вятър.

Това се случи през декември миналата година, като от тогава до днес инженерите са оправили всички недостатъци на летателния апарат или поне така твърдят от компанията.

В устройството са интегрирани множество нови сензори и датчици, които са подобрили значително както управляемостта, така и аеродинамиката. На практика новият ъпгрейд увеличава скоростта и височината на полета с 200%.

Идеята е Aquila да може да лети месеци наред на височина 18 - 27 километра над Земята, а за транслацията на данните ще се грижи лазерна система, която ще предава десет пъти по-бързо от сега съществуващите технологии. Летателният апарат ще се захранва от слънчева енергия. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 новите робовладелци

    6 1 Отговор
    Усилено се работи върху поробването на още души! Безплатно сиренце няма!