Last news in Fakti

10 Юли, 2017 13:43 4 932 2

Задава се първият телефон с холографски екран

  • red-
  • hydrogen one
Задава се първият телефон с холографски екран - 1

Калифорнийската компания Red, известна с висококачествената си фотографска техника, показа първия в света смартфон с холографски дисплей. Представа за Hydrogen One дава патентна документация за бъдещия апарат.

Холографският смартфон има крайно необичайна форма и грамаден модул на камерата, което говори за оптика и сензор от най-висок клас. Корпусът на устройството е сглобен с четири шестограмни винта.

Задава се първият телефон с холографски екран

В съобщението до медиите от Red обясняват, че браздите на задния капак са "нова високоскоростна шина за пренос на данни", която позволява прикачването на снимачно оборудване към смартфона.

Задава се първият телефон с холографски екран

От Red разкриват, че 5.7-инчовият холографски екран на Hydrogen One няма да бъде лентикулярен, но не навлизат в подробности за технологията. Известно е само, че дисплеят ще може да "превключва с лекота между традиционно двуизмерно съдържание и 3D", както и да възпроизвежда допълнителна и смесена реалност.

Задава се първият телефон с холографски екран

Апаратът ще разполага с порт USB-C и слот за карта microSD. Според патента към Hydrogen One ще може да се прикачат модули за снимане на видео във формат 6K и 3D.

Първият холографски телефон в света вече може да бъде поръчан с предварителна заявка. Алуминиевият модел струва $1 195, а този с корпус от титан - $1 595. Първите партиди ще бъдат доставени в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бгбгбгбг

    12 5 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Корпусът на устройството е сглобен с четири шестограмни винта."?!
    Сигурно да не тежат :-) затова по 6 грама са си избрали..
    А дали не са пък 'шестогранни'?
    Я редактора да провери!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.