11 Юли, 2017 14:04 5 168 3

Продава се летяща кола

  • moller-
  • m400 skycar-
  • летящ кола-
  • летящ автомобил
Продава се летяща кола - 1

Американската компания Moller продава в eBay първия в света летящ автомобил M400 Skycar. В проекта са инвестирани над $150 млн., но обявената цена на прототипа е само $5 млн.

Продава се летяща кола

M400 Skycar е разработен още през 2001-ва и се предлага в оригиналния вид без съществени изменения в конструкцията. 16 години по-късно летящата кола не изглежда остаряла и удивява с инженерните си решения.

Продава се летяща кола

От Moller планират да вложат всички спечелени средства в разработката на превозно средство от принципно нов вид. Един от собствениците на компанията споделя, че в него ще бъдат внедрени най-съвременни технологии като хибридни акумулатори, роторни двигатели и т.н.

Продава се летяща кола

M400 Skycar може да превозва четирима души. Летящият автомобил има четири двигателя с обща мощност 720 к.с., която позволява вертикално излитане и кацане. Единственият проблем е, че возилото е изпробвано единствено на полигон и няма сертификат от Федералната авиационна служба на САЩ. От Moller обещават да съдействат за получаването му.

Продава се летяща кола


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигарха

    3 2 Отговор
    Вече си представям как ги пускат в Перник и местните се включват в летящия трафик на Европа.
  • 2 КЮНЕЦ

    7 0 Отговор
    А къде е колата ?
  • 3 Кучето

    8 0 Отговор
    И защо трябва да набивам 5 милиона за това при условие че 4-местен хеликоптер нов струва $ 425 000?