20 Юли, 2017 04:00 8 326 6

Платина от магистралата?

Платина от магистралата? - 1

Катализаторите са една от основните теми в момента. От една страна те биват препродавани и много собственици на автомобили осъмват без тях, като това носи много други проблеми. От друга страна те поддържат количеството на газове, които излизат ежедневно от автомобилите ни, а липсата на контрол е съвсем друг болна тема. Много хора се чудят какво е толкова ценното в тях и това е наличието на скъпоценни метали като платина сребро и други - това ги превръща в желан обект за кражба и какви ли не други измами. Тези скъпоценни метали постепенно се освобождават в атмосферата, а от своя страна най-натоварените места през които минават автомобилите ни са магистралите. Поради тази причина хората от канала Cody's Lab или "Лабораторията на Коуди" решават да използват пясъка и прахта покрай магистралата, като своеобразен материал за добив. Дали има платина на магистралата обаче, ще разберете във видеото, на което попаднахме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    37 2 Отговор
    Българската държава позволи изкупуването на катализатори в последните 10 години и затова ги крадяха щото имаше кой да ги купува, да не говориме КАКВА ОГРОМНА ГЛУПОСТ Е САМОТО ИЗКУПУВАНЕ НА КАТАЛИЗАТОРИ И ЗАМЯНАТА С РЕЗОНАТОРИ !!!!
  • 2 ьяа

    15 3 Отговор
    е не разбрах сега има ли платина или няма , кви са тия видеа , неам време да гледам , пишете нещата пък който иска да си гледа

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ьяа":

    при мен видео няма.
    ако намерят и стане хит ще го съобщят на друго място и ще ти кажа :D
  • 4 жужу

    9 0 Отговор
    6.7 гр платина на 1 тон пресят пясък от шосето - не е зле
  • 5 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Извинявай жужу, но този пясък от къде ? От банкета, от макадама, между паветата или от пукнатините на асфалта ?? Казвай - ситото ми е готово- почвам веднага да го друсам !!!!
  • 6 хайл

    0 0 Отговор
    На мен снимката ми прилича на негърска цицка....