Last news in Fakti

9 Август, 2017 04:00 8 199 7

Противотанкова пушка срещу стоманени листове?

Противотанкова пушка срещу стоманени листове? - 1

В това поредно разрушително видео ще станем свидетели на огневата мощ на едно много специално оръжие. Тази 20-милиметрова противотанкова пушка или по-скоро "пушкище", е създадена да пробива стоманения корпус на танкове - произведена е във Финландия и се нарича Lahti L39. За стабилност при изстрел тя има тежка стойка, която буквално се забива в земята. За да се тестват нейните възможности е много трудно да се намери свободен танк и поради тази причина заместителите на танковия корпус тук са общо 16 стоманени листа с дебелина от 6 мм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потърпевш

    11 10 Отговор
    В Украйна се бяхме научили да слагаме бронежилетките на убитите офицери по корпуса на танка, да са в услуга и на някой от пехотата. Аз смених 3 танка 2 командира и 2 механика... То, какво ли не му закрепихме на втория Урал(Т72)- бяхме като цигански фургон ама и укропите бият! Що кожа смъкнах от изгаряния, охоо... Последно бях в пленен "Владимир" Т90 с 3 попадения от подобно оръжие. Много грозно беше вътре!
  • 2 СССР

    6 7 Отговор
    ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ Т-90 ВЛАДИМИР?

    ПЛАТЕН ДРАСКАЧ!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 трололюбец

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    А ти как пишеш като умря преди 30 години ??!!! От много "виждане" сигурно !!
  • 4 да бе

    2 3 Отговор
    хехе, пробива 6 листа по уж 6мм и някой кравар прави жълто на гащите от кеф. Кой е тоя кекав танк с ламаринен корпус? Бронята не е стомана 3.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "да бе":

    Хамериканските M2, M3 и M113
  • 6 Потърпевш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Виждал съм, но как реши, че съм платен драскач? Не съм казал, че бронята му е пробита от такова оръжие, а че имаше 3 попадения от такова - това ли те накара да се усъмниш?
  • 7 ААА

    4 0 Отговор
    Да пази господ тази държава и армия ,която е решила по този начин да спира танкове. Ситуацията е нещо ,като да стреляш с въздушна пушка по разярен носорог.Няма нищо впечатляващо ,това са възможностите на 20мм боеприпас с волфрамов сърдечник ,6.6 -36мм .Защитата на съвременните танкове се измерва приблизително в 800мм стоманен лист , Танк се унищожава с първият опит, иначе втори шанс няма да имаш, а и като гледам на този стрелец ,как му стърчи главата на високо,като на бостанско плашило , ми е ясно какви ще са последствията за него. Руснаците в началото на ВС са пробвали да използват тази плачевна технология ,чрез тяхната противотанкова пушка "Зверобой" , и тя не е отстъпвала много по сила на тази, и търсейки слабите места в немският танк,и резултата е известен. И когато "разбират" че танк се бори най-добре с друг танк, с авиация, артилерия , мини , ровове , и мощни атаки по фланговете , войната се обръща за тях.