9 Август, 2017 16:52 8 457 4

Течност за чистачки в емблемата

  • ford-
  • течност за чистачки-
  • патент
Течност за чистачки в емблемата - 1

Ford патентова система за зареждане на казанчето за течност за чистачките на автомобила без да се налага отварянето на капака на двигателя. Решението е просто, но улеснява значително досадната процедура.

Течност за чистачки в емблемата

Инженерите на Синия овал предлагат доливането да става през отвор в радиаторната решетка, скрит в емблемата. Ако се съди по патентните изображения, тя ще изпълнява две функции - на заключващ "палец" и на гърловина за течност за чистачките. За да се разблокира капакът, емблемата ще трябва да се натисне надолу, а за доливане ще се издърпва напред като чекмедже.

Течност за чистачки в емблемата

На сходен принцип без отваряне на предния капак се зареждаше резервоарчето за течността за чистачките на Audi A2 (1999-2005). При немския модел обаче отворът бе скрит зад декоративния панел, имитиращ радиаторна решетка, а не в емблемата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪйй

    18 0 Отговор
    Точно като на баба пералнята :)
  • 2 кроко

    11 0 Отговор
    Хубаво, ама да не вземат сега хулиганите да ходят там по малка нужда !
  • 3 Иван Господинов

    7 1 Отговор
    Ниско е! По-добре на задната емблема да е на височината на чатала
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    То голямото изобретение, да не вдигнеш капака а да отвориш капачка, както за бензина ! 1000 евро за екстрата !