25 Август, 2017 10:00 4 702 1

Слънчеви батерии за електромобилите на Audi

  • audi-
  • електромобили
Слънчеви батерии за електромобилите на Audi - 1

От Audi ще увеличават пробега на електрическите си автомобили чрез фотоволтаични клетки. Автоконцернът от Инголщат планира да изготви прототип още през тази година съвместно с китайския специалист по соларни технологии Hanegry.

Първоначално Audi иска да интегрира соларни панели в панорамните стъклени покриви на автомобилите си. В бъдеще почти цялото покривно пространство ще бъде заето от слънчеви батерии.

Полученото електричество трябва да се подава в бордовата мрежа и по този начин, например, да захранва климатика или отоплението на седалките. Това може директно да подсили и пробега с едно зареждане на електрическо превозно средство. В дългосрочен план слънчевата енергия трябва да зарежда директно акумулаторната батерия.

Въпросните соларни панели са особено тънки и гъвкави и имат коефициент на полезно действие от над 25 процента. Трябва да функционират добре дори и при слаба светлина и високи температури.

Досега Audi не предлагаше модели с електрическо задвижване, но това скоро трябва да се промени. Компанията обяви, че през 2018 г. ще пусне на пазара електрическото SUV e-tron, а година по-късно ще се появи и Audi e-tron Sportback.

Слънчеви батерии за електромобилите на Audi
Audi e-tron Sportback 2019


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    2 0 Отговор
    Е как не предлагали досега автомобил с ел. задвижване,сверете си часовника алиоооо..... В София между орлов мост и университета има зглобяем шоу рум където от месеци седи една електрическа Q7-ца!!! Рекламата е първата ел. кола с куатро система!!!