28 Август, 2017 09:17 7 300 2

Нов рекорд: с 350 км/ч на задна гума

  • suzuki-
  • hayabusa-
  • тед брейди-
  • рекорд
Нов рекорд: с 350 км/ч на задна гума - 1

Ирландецът Тед Брейди постави нов световен рекорд за най-бърза езда с мотоциклет на задно колело, развивайки 350.6 км/ч. Постижението е регистрирано на пистата на военновъздушната база "Елвингтън" в Северен Йоркшър.

С постижението си Брейди подобрява предишния рекорд на Егбърт ван Попта със 7 км/ч. Ирландецът е трябвало да измине на задната гума на своето турбинирано Suzuki Hayabusa с мощност около 540 к.с. един километър, като скоростта е била фиксирана в края на дистанцията.

През май подобен рекорд, но за изминаване на възможно най-дълго разстояние на задна гума, постави японецът Масару Абе. Той успя да преодолее без да докосне предното колело на своя скутер до асфалта цели 500 км за 13 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУДИЯТ МАКС

    1 3 Отговор
    Това са луди хора, не ми се мисли какво ще се случи ако с 350 километра, нещо се обърка и падне, направо няма да могат да го отлепят от асфалта...

    Коментиран от #2

  • 2 Е НЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛУДИЯТ МАКС":

    Ти щото много мислиш, рекорди няма да поставяш 😃