30 Август, 2017 13:27 3 257 3

Умна ключалка на цената на iPhone

  • otto lock-
  • apple-
  • умна ключалка
Умна ключалка на цената на iPhone - 1

Екип от бивши инженери на Apple представи проект за умна ключалка, която идентифицира стопанина на къщата по смартфона и се управлява през Bluetooth. Otto Lock е двойно по-малка от аналогичните устройства на други производители.

Ако батерията на телефона се изтощи, собственикът може да получи достъп след въвеждане на четирицифрен код. Същият "пропуск" важи за приятели и гости.

Умна ключалка на цената на iPhone

Otto Lock се управлява и през Wi-Fi, но засега не може да се свърже със системи тип "умна къща" като Alexa на Amazon и Assisstant на Google. Разработчиците обаче обещават да се справят с този проблем и да адаптират бравата към HomeKit на Apple.

Умна ключалка на цената на iPhone

Захранването на Otto Lock идва от две батерии, чийто заряд стига за 3-4 месеца работа. Предвиден е и вграден акумулатор, който поддържа работоспособността на ключалката още няколко дни.

Биографиите на разработчиците си личат не само по дизайна, а и по цената на Otto Lock - $700. Монтажът засега е безплатен, но след изтичане на промоцията ще се заплаща по $150.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Пеуник с любов

    21 1 Отговор
    Пред козия крак всички са равни !
  • 2 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    7 0 Отговор
    Не мога да разбера как може у последно време да се произвеждат толкова много "умни" вещи, направени от прости хора???
  • 3 ииоо

    1 1 Отговор
    е това е нищо , събрали неква джаджа казват че от ейпъл и хайде 2000 лева , тия са луди