Last news in Fakti

31 Август, 2017 11:50 3 972 0

Google Maps ще ни помага да паркираме

  • google maps-
  • паркиране
Google Maps ще ни помага да паркираме - 1

От няколко месеца шофьори в 25 американски града имат достъп до Google Maps “Parking Difficulty” (трудност при паркиране). Функцията представлява рейтинг, който показва нивото на трудност за намиране на паркомясто. От тази седмица Google Maps “Parking Difficulty” ще бъде достъпен в още 25 града, повечето от които са в Европа.

Функцията е сравнително проста. След набирането на маршрут в приложението излиза рейтинг, както е показано на изображението отдолу.

Google Maps ще ни помага да паркираме

Категориите са три - лимитаран, среден и лесен. Посланието е ясно: ако рейтингът, който се определя на база от събрани данни от други потребители на Google Maps, е лимитиран, по-добре да тръгнете по-рано, защото ще ви отнеме време да намерите паркомясто.

Функцията работи както на Apple, така и на Android устройства. Сред европейските градове, в които тя е вече достъпна, са Амстердам, Копенхаген, Барселона, Кьолн, Дармщат, Дюселдорф, Лондон, Мадрид, Малага, Манчестър, Милан, Москва, Мюнхен, Париж, Прага, Рим, Щутгарт и Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА