18 Септември, 2017 13:59 9 669 4

Нов камион от Volkswagen

  • volkswagen-
  • delivery-
  • камион

Бразилското поделение на Volkswagen представи ново поколение на семейството камиони Delivery. Гамата включва модификации с пълна маса от 3.5 до 13 тона с две или три оси.

Новото Delivery ще се оборудва с турбодизелови двигатели Cummins. Версиите с пълно тегло от 3.5 до 6 тона ще се задвижват от мотор с обем 2.8 литра и мощност между 150 и 160 к.с., а триосните варианти - от 3.8-литров агрегат със 170 коня.

На първо време ще се предлагат само механични трансмисии. Скоро обаче най-големите модификации ще могат да се поръчат и с автоматични предавателни кутии.

Delivery не е нов модел за южноамериканските пазари - продава се от 12 години. Новото поколение обаче има проектирана от нулата кабина, докато преди камионът разчиташе на модули от архивния Volkswagen LT.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДДДДДД

    12 3 Отговор
    Голяма компания, която се бие в гърдите с разработки на дизелови двигатели а ползват чужд двигател.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДДДДДДД":

    Двигателите за камиони нямат нищо общо с двигателите за леки коли и бусове , най-малко ресурса им е поне три пъти по-голям , така че Фоксваген неговите не може да ползва , а МАН толкова малки не прави . Плюс това става въпрос за Южна Америка където още няма сериозни стандарти за емисии , така че местно произведения Cummins може да струва до три пъти по-малко , но и камиона си остава само за местния пазар и никъде другаде .

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гостенина

    5 3 Отговор
    Колкото по-голям ФВ,толкова по-големи проблеми!