20 Септември, 2017 13:33 3 522 4

Автономен кораб за британския ВМФ от Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • кораб-
  • плавателен съд-
  • автономно управление

Световният лидер в производството на силови установки Rolls-Royce ще кандидатства в търг за разработката на безпилотен кораб за Военноморския флот на Великобритания, съобщава NewAtlas.

Автономният съд ще бъде дълъг 60 метра и ще достига скорост 25 възела (46.3 км/ч). Далечината на плаване ще достига 3 500 морски мили (6 482 км), а движението в автономен режим ще може да продължава до 100 дни.

Безпилотният кораб на Rolls-Royce ще изпълнява най-разнообразни задачи от охрана и патрулиране до разузнаване и доставки на товари. Силовата установка ще бъде електрическа и ще се захранва от два дизелови генератора Rolls-Royce MTU 4000 и слънчеви батерии.

На борда ще има акумулатори с капацитет 3 000 кВтч. Изкуственият интелект на кораба ще може да управлява потреблението на енергия, като я преразпределя възможно най-ефективно за намаляване на разхода.

Съдът ще бъде снабден с всевъзможни датчици и сензори за своевременно откриване на вражески кораби както над, така и под водата. От палубата ще могат да излитат бойни дронове, което ще превърне кораба в малък самолетоносач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 14 Отговор
    Абе друго си е Кузнецов!И пияни моряци,по-весело е! Самолети за които кацането, е като игра на руска рулетка!

    Коментиран от #3

  • 2 трололюбец

    16 0 Отговор
    След 20 години и военноморските и военновъздушните сили ще бъдат съставени основно от дронове при което за цената на един днешен изтребител или кораб ще може да се купят поне 15-20 дрона със почти същата , че и по-добра огнева мощ и много по-малки размери и по-евтина експлоатация . Та относно смисъла сега или след 10 г (което се очертава ) да се дават милиарди за 6-7 (шест -седем , аууу каква мощ ) самолета , щото видите ли , трябвало да не се излагаме , ами просто нямам думи .
  • 3 0815

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    ...ама ги има, а не ще, ще, ще...Това ще войни не печели...

    Коментиран от #4

  • 4 трололюбец

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "0815":

    А ти пък намери с какво да похвалиш руснаците , да беше казал подводници и ракети , иди дойди , ама баш със самолетоносачи и самолети , айде моля ти се , те китайците вече имат два пъти повече , пък за НАТО да не говорим