Last news in Fakti

26 Септември, 2017 14:30 2 042 4

Русия заплаши да спре Facebook

  • facebook-
  • русия-
  • роскомнадзор

Дейността на Facebook в Русия ще бъде преустановена ако социалната мрежа не спази изискванията на закона за съхранение на личните данни на потребителите на руска територия, заплаши ръководителят на руския държавен регулатор Роскомнадзор Александър Жаров.

"Законът е задължителен за всички. При всякакво положение или ще наложим спазването на закона, или компанията ще прекрати работата си на територията на Руската федерация, както за съжаление се случи с Linkedin. Изключения няма да има за никого", цитира думите на Жаров агенция "Интерфакс".

Според ръководителя на Роскомнадзор "това не е уникална услуга", тъй като съществуват и други социални мрежи. Той дава за пример Twitter, която обяви, че ще съхранява личните данни на руснаците на руски сървър от средата на 2018 г. Жаров признава, че Facebook има "значителен брой потребители в Русия", но това не означава, че законът не важи за нея.

Законът за съхраняване на базите с лични данни на руска територия бе приет през 2015 г. От Facebook са уведомили Роскомнадзор, че проучват варианти как да го приложат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калата

    18 11 Отговор
    Браво, точно така! Какво ще ми комуникират с еврогейския свят с тоя фейсбук. Сега ще си комунират правилно - с вконтакте. Там ще намерят всякаква правилна информация. Стига сме комуникрали с тази изплющяла европеидна раса! Истинския азиатец не го заслужава.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Монго

    8 7 Отговор
    Много ми са интересни двата поста под мен. Втория явно не схваща сарказма на първия насочен срещу руснаците и го напада злобно с НПО устрем. Ей,ама не се бийте по между си! Толкова много русофили има по тез ширини. Не хабете мили соросоидчета енергия на халос, бийте врага, не те избивайте!
  • 4 наблюдател

    5 4 Отговор
    А бе къде са троловете?
    Няма постове с възхвала на Путин и мъдростта му да спре всички социални мрежи. Или още не са им спуснали опорни точки?
    Другари не се хабете. Първо беше цензурата, после НКВД, след това ГУЛАГ, студената война и мизерията. Добре, че сме от правилната страна на "стената" този път.