Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 16:32 5 189 7

Автоматична и механична трансмисия в едно

  • toyota-
  • gr hv sports-
  • скоростна кутия

Японците от Toyota представиха една интересна концептуална разработка, представляваща двуместен спорткар със задно предаване. Името на прототипа е GR HV Sports, а стилистиката е заимствана от фирмения болид от Льо Ман LMP1. Самият автомобил е направен върху базата на GT86.

Автомобилът е снабден с хибриден силов тракт и с доста интересна трансмисия. Скоростната кутия на GR HV Sports е автоматична, предавките на която се сменят по доста необичаен начин. По-конкретно става дума за т.нар. ръчен режим, при който скоростите се сменят по познатата от механичните трансмисии Н-образна схема, а не с натискане на лоста в предна и задна посока. С други думи - механичен автоматик.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Торанага

    36 5 Отговор
    Японците са уникални хора.През ден ги удря цунами,падат атомни бомби над главите им,земетресения през 30 минути и пак са напред от българите.То не става само да викате ''българи юнаци" и да се правите на европейци.

    Коментиран от #4

  • 2 Мазда 5

    3 8 Отговор
    Аз си мисля че отдавна е направена такава трансмисия. Имам я в моята Мазда.
  • 3 СвръхАз

    3 5 Отговор
    Ами ти къф си бе? кьос?
  • 4 123

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Торанага":

    А ти шпек панелен от къде се пръкна?
    В случая нямаме нищо ново освен това, че лоста се мести по старата схема. Самата механика на кутията не е нова.
    Значи, не мога да разбера когато японците направят нещо, то не са въздишки, целувки, превъзнасяния и естествено, оплюване на всичко останало и по специално немското.
    Ако е със качеството на ММТ-то, оле майко.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Японците правят коли а немците вагини. Сигурно има разлика.

    Коментиран от #7

  • 6 Вервайте ми

    5 0 Отговор
    Но са съвсем мъничко по напред...почти сме ги стигнали.
  • 7 123

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Има разлика за такива дрогирани фенове като тебе. Хайде иди другата седмица и се качи на емблемата на Тойота - Королата и после се качи в емблемата на машините - Голфа! И освен ако не си дрогиран, не виждам как япончето ще ти хареса повече! За вървене, няма да говорим, вече целият свят надбягва японците.