11 Октомври, 2017 13:41 1 107 0

Японски уред брои калориите в храната

  • panasonic-
  • calorieco-
  • калории-
  • храна

Panasonic представи прототип на домашен уред за анализ на храната. CaloRieco оценява хранителната стойност на ястията и съобщава точното количество на калориите в тях.

Блюдото се поставя в машината директно с чинията. След избор на желаната опция се изчаква около 10 секунди и резултатите са готови. CaloRieco разполага с везна и анализира състава на продуктите с инфрачервени лъчи. Резултатите излизат в доклад, който съобщава количеството на въглехидратите, мазнините и белтъчините.

Уредът има размери на малка микровълнова фурна. Може да се синхронизира с приложение с рецепти и полезни препоръки. От Panasonic обясняват, че всяка съставка на храната отразява по различен начин инфрачервените лъчи и CaloRieco използва тези особености за анализ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА