Last news in Fakti

16 Октомври, 2017 16:08 4 832 3

Концернът Daimler се разделя на три

  • daimler-
  • mercedes-benz cars&vans-
  • mercedes-benz trucks&buses-
  • daimler financial services

Концернът Daimler най-вероятно ще се раздели на три независими една от друга компании. Подразделението Daimler Financial Services вече има свое собствено юридическо лице, а най-вероятно другите две компании ще са Mercedes-Benz Cars&Vans и Mercedes-Benz Trucks&Buses.

За целта ще трябва да бъде направена сериозна инвестиция от няколкостотин милиона евро, но шефът на Daimler Дитер Цетше заяви, че това трябва да се случи, за да могат компаниите да са подготвени за настъпващата нова ера в автомобилостроенето.

Планът не предвижда съкращение на кадри, а целта е новите компании да могат да се възползват от по-евтини кредити, защото няма да са обвързани с концерна като цяло. По неофициална информация тази идея е на Дитер Цетше, който планира след въвеждането и през 2019-а да се оттегли в пенсия. Очаква се идеята да бъде одобрена от борда на директорите на Daimler AG.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меринжей

    6 3 Отговор
    Ще има ли Даймлер БГ...

    Коментиран от #2

  • 2 БОБИ КОЧА

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Меринжей":

    Те хората с мъртвородени неща не се занимават
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Добре е да има и подразделение Daimler Coruption AG, което до обобщава и унифицира най-иновативните корупционни практики на различните подразделения на този концерн, редовно осъждан за подкупи и картели.
    Само една по-корумпирана фирма има в света от Daimler и това е Сименс.