18 Октомври, 2017 11:59 2 932 2

Напечатаха мост на 3D принтер

  • мост-
  • 3d печат-
  • холандия

В холандския град Гемерт бе открит първият в света мост, напечатан на триизмерен принтер. Съоръжението е предназначено за велосипеди, но производителят BAM Infra уверява, че може да издържи теглото на 40 камиона.

Изработката на моста е отнела три месеца, а в качеството на "мастило" е използван бетон. Осемметровата конструкция е съставена от общо 800 слоя.

От BAM Infra твърдят, че новият строителен метод е по-икономичен от традиционните, тъй като не се налага изграждането на кофражи. Компанията планира да изпробва триизмерен печат и за строителството на къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    Засега 3д рпинта на бетон е просто грозен и изглежда зле. Ако това на снимката е краен продукт на 3д принт, то тези ще унищожат конкуренцията. Приличен външен вид, изолационни качества и голямо натоварване за най-ниска цена. Успех
  • 2 Той

    1 3 Отговор
    Хубав е но много бавно става.По традиционния начин ще стане по-бързо!