Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 16:55 22 307 6

Nissan спира работа и отзовава 1.16 млн. коли

  • nissan-
  • отзоваване-
  • сервизна акция-
  • сервизна кампания

Всички японски фабрики на Nissan Motor преустановяват работа за две седмици заради открити нарушения при инспекциите за качество на автомобилите за местния пазар, съобщава "Иинтерфакс". Спирането на работата ще бъде съпътствано от сервизна кампания, която ще обхване 1.16 коли, произведени от началото на 2014 г.

Причина за радикалната мярка са резултатите от проверка, която е установила, че много от заводите са възлагали финалната проверка за качеството на продукцията на производствени линии със съвсем друго предназначение. В резултат на това автомобилите са били инспектирани от служители без нужната квалификация.

От Nissan съобщават, че сервизната кампания няма да засегне изнасяни в чужбина коли, тъй като тя се налага по силата на специфичен закон, който важи само за територията на Япония. По думите на главния директор на компанията Хирото Саикава спирането на производството се налага, за да бъдат внесени необходимите изменения в конструкцията на инспекционните конвейери и да бъде увеличен броят на сертифицираните инспектори по качеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милионерот

    61 2 Отговор
    "ще обхване 1.16 коли"... Ей, това журналята милионите за нищо ги нямате......
  • 2 а стига бе

    21 4 Отговор
    от началото на 2014 са произвели само 1,16 коли

    Коментиран от #3

  • 3 Чети

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "а стига бе":

    Пише, че се отнася само за Япония
  • 4 ДДД

    2 0 Отговор
    ами япония братко
    гарван гарвану око вади
    важи само за територията на Япония
  • 5 Кузмич

    0 0 Отговор
    Публикувано във Факти. 😎
  • 6 гощо

    4 0 Отговор
    Няма вече ония Нисан! От как се събраха с рено всичко..... и Опел се събраха с Пежо и край,новите модели с френски двигатели!!! Тия с минетите и ония с спагетите коли не могат да правят!