Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 01:19 11 757 14

Най-точният ръчен часовник в света?

Един от култовите швейцарски производители на часовници обяви, че е създал най-точния механизъм с представянето на нова серия наречена Defy LAB. Те са заменили класическия самолюлеещ се механизъм, който съдържа около 30 части с нов диск с дебелина от 0.5 милиметра създаден от монокристален силиций с покритие от силициев оксид. Часовникът издържа до 60 часа без да бъде навит и е създаден от общо 148 части. Корпусът на часовника е изграден от специален алуминиев композитен материал наречен Аеронит, който представлява алуминиева "гъба" натопена в полимер устойчив на UV лъчите, като материалът е 2.7 пъти по-лек от титана. Предпремиерно са създадени само десет броя на цена от внушителните 30 хил. долара, като след това е предвидено и по-широко производство на модела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    45 1 Отговор
    Швейцарците са майстори на часовниците и на ножчетата, няма спор!
    Уникален часовник!

    Коментиран от #8

  • 2 Любител

    24 3 Отговор
    Нещо което китайците не могат да направят ! И все пак , Авторе каква
    допустимата стойност на отклонение(+\−)секунди на 24 часа на този
    шедьовър от ZENITH !?

    Коментиран от #5, #10

  • 3 onq s konq

    20 8 Отговор
    Въпросната върхова точност на "изделието" за 30 хил долара тотално се обезсмисля,след като хората с които се контактува в ежедневието нямат такива часовници и така или иначе човек се съобразява с тяхната "точност".И какво ме топли че примерно имам насрочена бизнес среща с някого и съм точно на секундата на уреченото място,но чуя думите "Бе добре идваш навреме,ама по обективни причини ще отложим нещата за утре"?
  • 4 практичен

    21 10 Отговор
    Най-точният часовник е което и да е Касио за 100 лв с радиосверяване...

    Коментиран от #14

  • 5 ваййй

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Любител":

    Как да не могат китайците да направят точен часовник? Моят Привилег е живото доказателство, че могат... Само като го пусна през нета до времето в Софето и веднага ми цепи секундата. А е китайдски, дявола му неден, и радио си има и писалка за дисплея. Китайците правят добрри изделия, не броим най-скапаните евтинийки тук! Имат си и те категории. А имам един работен часовник "QQ", който издържа поне 3 години без да му сменям батерията и не изисква навиване, освен в началото. Накрая пак си тиктакаше както го бях сверил. По времето на София, по нета. И да е изостанал 1 секунда, аз поне не разбрах.
  • 6 СЪРП И ЧУКундур

    4 10 Отговор
    измислил го е руснака бреей
  • 7 Джак

    11 1 Отговор
    По-скоро скъп аксесоар, едва ли на хората с такива възможности им е толкова важна точността. По-скоро на глутницата меринджей работещи за тях :))) Готин е иначе, чакам репликата в ибей и си я вземам :))

    Коментиран от #13

  • 8 бургас

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Ама е грозен, никаква естетика. А тъй като ръчния часовник отдавна е аксесоар, а не необходимост(както е било преди 30 и повече години например)външният вид е от първостепенно значение.
  • 9 2399

    5 2 Отговор
    А схемата на циферблата е същата като на моите джанти
  • 10 made in China

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Любител":

    Няма такова нещо където китайците да не могат да не направят,въпроса е на каква цена ще е. И както казва един приятел "ако не е китайско значи е менте" ;)
  • 11 смолата

    1 4 Отговор
    Само на смолата ли корпусът му мяза на трита мозайка? Ще върви идеално на пода на к..фа на бабата....
  • 12 Любител

    8 0 Отговор
    Работата е там , че подобен часовник не може да бъде направен евтин.
    Проектирането , финните части и най - вече ръчното прецизно сглобяване на механизма от един майстор часовникар не може да се копира така лесно. Ако китайците действително могат , то вече ще са го сторили .Произвеждат обаче отвратителни копия на швейцарските брандове. До коментар No.5 тук се касае за механичен автоматично навиващ се часовник. Тези с батерия са друга категория и не уместно да се прави съпоставка . SWISS MADE е стандарт !
  • 13 Гостенин

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джак":

    Нали знаеш мотото в Швейцария срещу фалшификатите.Фалшиви неща за фалшиви хора.
  • 14 JEEP

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "практичен":

    Тук не говорим за масова конфекция.
    Ако никога не си носил механичен часовник нама как да го разбереш. По тежък е от електронните, но усещането е несравнимо, той като жив организъм на ръкта ти. При тези часовници точността е трудно постижима заради множедтвото елементи, постоянното движение на ръката, темп. промени и ред други фактори.
    Конкретния екземплр е скъп и не ме кефи особено като дизайн, но трябва да отдадем заслуженото на инженерната мисъл и механиката.