Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 15:26 2 949 6

Всеки руснак със смартфон става катаджия

  • смартфон-
  • катаджия-
  • гаи-
  • законопроект-
  • русия

Руският парламент ще гласува законопроект, който дава на всеки гражданин на страната правата на сътрудник на Държавната автомобилна инспекция (ГАИ). Ако поправките бъдат приети, тамошните катаджии ще могат да налагат глоби само по снимков или видеоматериал, документиращ нарушение.

В момента свидетелствата от граждани могат да послужат само като повод за образуване на административни дела. Това означава, че всяко съобщение за извършено нарушение подлежи на проверка от страна на федералните органи на изпълнителната власт, което изисква допълнително време и средства.

Нововъведенията в законодателството предвиждат ГАИ да може да налага наказания за нарушения, документирани със снимка или видео от "народни инспектори". В такива случаи административен протокол няма да се съставя, а обжалването на глобите ще става много по-трудно.

За да изпълняват функциите си законно, бъдещите "народни инспектори" ще трябва да се регистрират в портала за държавни услуги и да инсталират специално приложение на смартфоните си. Така всеки руснак ще може да стане сътрудник на ГАИ и да се бори с наглеците на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам промяна

    33 3 Отговор
    Ей това е промяна ! Искам същото и тук ама бай Тиква няма да позволи ...
  • 2 Браво

    24 1 Отговор
    И тук трябва да стане същото
    в момента има приложение Гражданите, но прецудеурата все още е тромава !

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Много тромава...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТИМ Варна Предупреждава

    10 0 Отговор
    Има да си мечтаете - в Бг видеорегистраторите са незаконни и носиш наказателна отговорност по КОнституция ако си снимал лице без неговото съгласие! Може да отидеш до Института по метрономия и метрология, за да си изкараш сертификат, че това устройство снима онова, което е пред него, за да ползваш записа като доказателство, НО трябва задължително да си направил копие , за да може "доказателството" да не се изгуби от протоколо срещу 200лв.... Абе въобще - НАЙ-ДОБРОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НАД СИСТЕМАТА Е ДА ГО ПУБЛИКУВАТЕ В СОЦ.МРЕЖИ И САЙТОВЕ ЗА ВИДЕОСПОДЕЛЯНЕ! ТАКА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПОДКРЕПА ОТ ОБЩЕСТВОТО! Само предупреждавам, че ако заснемете или напишете коментар против мутро-мафиотската бандитска групировка ТИМ Варна в Днес.бг - ще ви баннат за 10 дена! Гледайте собствениците на медии и публикувайте в сайтове, които не са техни производни!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Антонн

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТИМ Варна Предупреждава":

    Ами те и камерите на КАТ снимат без знание и съгласие.
    Видеорегистратора не снима определен човек,снима автомобили и пейзаж.
    Но и това не го одобрявам,има си органи и тн.
    Какво значи глоба по снимка,видял,или така чул.
    Карам с камера от години със цел че лесно се доказва,няма шанс да те удари и избяга.
    Няма мина на червено сега какво ще правим,ще пишем или?
    Но никога няма да се занимавам да предавам записи на КАТ,нито съм безгрешен нито съм на работа към тях.
    А във БГ е любимо занимание п..... другарчето,обаче вие като получите честитка от КАТ.
    Еееее м...им.....ба,каква е тая глоба.
    Дано един ден сме поне на 50% по толерантни ,всеки греши въпроса е да не е умишлено.