Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 11:40 5 207 7

Най-евтината Nokia

  • nokia-
  • nokia 2

Финландската компания HMD Global, която купи марката Nokia, продължава да разширява гамата от предлагани смартфони с операционна система Android. След моделите 3, 5, 6, 7 и 8 се присъедини и най-достъпният 2, която ще струва около €120.

Като най-голяма преимущество на "двойката" от Nokia изтъкват продължителността на работа с едно зареждане. Акумулаторът с капацитет 4 100 mAh позволява използването на смартфона в продължение на две денонощия.

Дизайнът на новата Nokia не се различава от този на останалите модели в гамата. Корпусът е монтиран върху алуминиева рама, а задният капак е от поликарбонат. Апаратът не се бои от влага и прах, защото има защита по стандарта IP52.

Екранът на "двойката" е с диагонал 5 инча, разделителна способност HD и защитно стъкло Gorilla Glass 3. За производителността се грижи процесор Snapdragon 212 с четири ядра и тактова честота 1.3 GHz.

Основната камера е 8 MP с автоматичен фокус, а предната - 5 MP. Апаратът има 1 GB оперативна и 8 GB вградена памет, а операционната система е Android 7 Nougat.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    24 6 Отговор
    Нокиа са наи хубавите телефони!Моя е с копчета и фенерче и го ползвам вече 10 години бес никакви ядове!

    Коментиран от #2

  • 2 курник

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    то пък голяма работа аз и сони ериксон имам на 12 години и още работи за тези 240лв вече има леново или някои други марки с 2 гб рам и 16гб памет,нокиа вече са компромисен вариянт
  • 3 АЬй

    3 0 Отговор
    Аз имам нокиа3 и искара три седмици и сега е при производитела ,даго разгледат ,иначе сьм любител на марката
  • 4 Мухата

    8 0 Отговор
    А пък аз имам правописен речник.
  • 5 Ония с кобилата

    6 1 Отговор
    Аз пък имам лайново
  • 6 Г-н.Стоянов

    3 1 Отговор
    Ами чета и си мисля защо?От най-добри станаха по зле и сега накъде с тея смешни параметри.Потребителя(ние)търси вече поне с 3 рам че след два три ъпдейта няма да бъде нищо повече от Нокия с приложение фенерче.
  • 7 Гост

    4 0 Отговор
    Имам Нокиа 6 от четири месеца и повярвайте ми,смартфона е много добър!