31 Октомври, 2017 13:16 5 557 4

Honda ще продава двигатели от Civic Type R

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • двигател

Продажбата на нови двигатели на частни клиенти се практикува отдавна от американските производители. Някои от т.нар. "crate" ("щайга", "опаковам в щайга") мотори като CT350 на GM и D347SR на Ford са истински бестселъри.

Макар да не е подходящ за задвижване на американски мускуляги като тях, K20C1 на Honda скоро също ще може да се поръча "в щайга". Двулитровият турбомотор на Civic Type R развива 306 к.с. и 399 Нм, което го прави подходящ за доста широк спектър от нужди.

Японският мотор ще струва $6 519.87 (€5 605) без доставката, което се смята за доста ниска цена. Единственият проблем е, че желаещите да купят такъв двигател трябва да бъдат Honda Racing Line Program, т.е. да са сертифицирани пилоти с отбор и официално документирани резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жик так

    23 10 Отговор
    ....значи, ще има спекула и вторичен пазар ! "Отбори", ще купуват и препродават на желаещи улични рейсъри, които да си ги монтират в бе ем ве-тата ;)

    Коментиран от #2

  • 2 тадд

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "жик так":

    'бе ем ве-тата" с доста по скромни авоари и с оригиналните си мотори могат да стигнат по високи 'нива' на мощност и Нм, пич. Всичко е въпрос на гледна точка ;)
    '

    Коментиран от #3

  • 3

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "тадд":

    Ами да се пробват в TCR с "невероятните" си оригинални редови мотори
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Само хонда