31 Октомври, 2017 13:32 3 037 2

Шосе от строителни отпадъци

  • пътно строителство-
  • строителни отпадъци-
  • китай

В Пекин бе отворено за движение първото шосе, за чието покритие са използвани преработени строителни отпадъци като тухли и плочки, съобщава CGTN. Строителите твърдят, че са успели да използват близо 90% от боклуците, останали след мащабния строеж.

Пътят е издържал всички необходими изпитания и вече се експлоатира. От строителната компания, натоварена за полагането му, се хвалят, че шосето от отпадъци не отстъпва по характеристики на построените по традиционни технологии, а струва 20 % по-малко.

"В Китай се приемат все по-строги мерки за борба със замърсяването и защита на околната среда, а цените на материалите продължават да растат. Ето защо се обърнахме към отпадъците, като по този начин не само решаваме проблема с депонирането, а и съкращаваме разходи", обяснява представител на строителната компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знайчев

    21 0 Отговор
    това не е първия случай в света тук в бг си имаме магистрала в която се използваха такива материали ...без това да е по проект
  • 2 Зорлем

    7 1 Отговор
    Айде, пак евтини сензации и "клик бейтове". Използвали са го като инертен материал, след като са го натрошили. Не е като да са открили топлата вода.

    След като дори и в България от години се правят, например, обратни насипи от строителни одпадъци, да се изтъпанчим и да кажем - "Направихме основи на къща от строителни отпадъци"?!