3 Ноември, 2017 10:03 2 982 2

Дървени роудстър, катер и мотоциклет

  • gray design-
  • hydrafoil-
  • hydra-
  • hydros-
  • hydra collection
Дървени роудстър, катер и мотоциклет - 1

Шведската студия Gray Design представи три интересни концепции, които са обединени под названието Hydra Collection. Последното включва катер на подводни крила Hydrafoil, електрически роудстър Hydra и мотоциклет Hydros. Главната особеност на тези прототипи е, че екстериорните им панели са изработени от дърво.

Hydrafoil

Дървени роудстър, катер и мотоциклет


Дължината на катера е 9.5 метра, а самият той е изработен от карбон и кевлар. Задвижва се от електромотор, а в долната си част има специално крило, което се регулира от електроника и може да сменя положението си 32 пъти в секунда. Упправлението на катера става от пулт, снабден с извит 30-инчов дисплей. Круизната скорост на катера е 32 км/ч и с нея той може да измине 72.5 километра с едно зареждане на батериите.

Hydra

Дървени роудстър, катер и мотоциклет


Стилният роудстър също е електрически. Той е снабден със силов тракт NEVS, включващ интегрирани в колелата електромотори. Системната мощност на тракта е 450 конски сили, а максималната скорост е 215 км/ч. Не се посочва какво разстояние може да бъде изминато с едно зареждане на акумулаторите на колата.

Hydros

Дървени роудстър, катер и мотоциклет


Работата над електрическия мотоциклет все още не е приключила. Към момента прототипа използва електромотор от компанията ZERO motorcycles, но след завършване на разработката ще бъде интегриран нов електрически двигател, който ще е собствена разработка на компанията. Мотоциклетът ще разполага с аудиосистема с интегрирани високоговорители и субуфер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    1 0 Отговор
    Е не на това дърво предницата изобщо не прилича на Мерцедес ГТ
  • 2 ГОСТ

    1 1 Отговор
    малии и аз нарисувах една
    с такива ц.ци и готвеше даже
    ама концепция ще си остане