Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 13:37 15 137 17

BMW, Mercedes и Audi се обединиха в IONITY

  • ionity-
  • електромобили-
  • европа

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche днес обявяват началото на съвместното предприятие IONITY, което ще разработи и въведе мрежа от станции за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически автомобили в Европа.

С пускането на близо 400 HPC станции до 2020, IONITY ще направи пътуването на дълги разстояния по-лесно и ще отбележи важна стъпка в развитието на електрическите автомобили. Базираната в Мюнехн, Германия съвместна компания се ръководи от Михаел Хайеш, главен изпълнителен директор и Маркус Грол, главен оперативен директор, като екипът ще се разшири до 50 души до началото 2018.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    12 11 Отговор
    нормално.. яко ги треснаха в обвинения за картели, измами и кво ли още не...
  • 2 Антикомунисt 1

    41 15 Отговор
    Яко ли! Тия и да ги фалират ще им е малко. Лъжат за всичко, надежността на колите им е паднала наполовина

    Коментиран от #3

  • 3 дсаасад

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Антикомунисt 1":

    А на тях им е много лесно паун
  • 4 Мемфис

    21 15 Отговор
    Към 2120 г. Се очаква и в Московска губерния да се открие подобна станция.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бесен Язовец

    19 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мемфис":

    Руснаците не тачат електричките, че ако дойдат те на власт, търговията с нефт ще увяхне !

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зорлем

    4 5 Отговор
    Тази новина не я четохме миналата година? Дали пък не беше дори по-отдавна?

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Vasik Atanasova

    9 8 Отговор
    ако тези марки се обединят НЯМА КОЙ ДА ГИ БИЕ
  • 10 моторджия

    12 4 Отговор
    Пак картел са заформили нещо! Когато ги канеха Нисан и Мицубиши защо отказаха? Когато Тесла искаше да се обединят производителите, за да ивестират в зарядни станции пак отказаха, а сега самостоятелно, като в картел. Бас държа, че ще измислят нови стандярти и цените при зареждяне ще са много високи, което ще обезсмисли електричките. Явно това им е целта, за да може хората за продължат ня дизеляци.
  • 11 12345

    8 18 Отговор
    Това са трите марки коли, останалото е боклук.
  • 12 Електрика

    8 1 Отговор
    Браво!
    Имат напредък. В началото на годината обещаха 400 зарядни станции до края на годината. Към края на годината вече са се събрали за да уточнят че ще ги отложат за 2020 година, защото клиентите още не искали да купуват електромобили и няма кой да зарежда на тях. Като стане 2020 година, ще обяснят как клиентите не искат да купуват автомобили защото няма зарядни станции. И проблемът с електромобилите е решен.

    Ще продължават да си правят чистият дизел, няма да ни тровят с мръсен ток я!

    Тоя мръсник от Тесла ще ни изтрови! Само тази година е направил 2500 зарядни станции, лъжецът ! А беше обещал 5000! Яко изостава с плановете! А конкуренцията не спи!
  • 13 444

    2 0 Отговор
    Те за 2020 година бяха обещали хиляди зареждачки, освен 400 до края на тази година!

    Това не беше обещано тази година , а миналия ноември.

    Дано не стане така и с електромобилите които обещаха за 2020 година. В края на 2020 година да се съберат и да решат, че обещаните модели се отлагат за 2025 година.
  • 14 Мужик

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Да бе, не тачели електричките!

    Руското правителство е готово да въведе мерки за стимулиране на тези, които купуват автомобили с електродвигатели и на тези, които строят инфраструктура за колите, съобщава „Известия“. Медията се позовава на писмо, разпратено по разпореждане на вицепремиера Аркадий Дворкович до ключови министерства, институти и държавни корпорации.

    Обсъждат се не само облекчения, но и стимули за търсенето. Държавните компании пък може да бъдат задължени да обновят автопарка си, като придобият електромобили. Конкретни мерки ще бъдат изработени от сформиращата се в момента междуведомствена комисия.

    В писмото се говори за разработката на безпрецедентни мерки, които да стимулират търсенето на електротранспорт. Предлага се да бъдат задействани програми за субсидиране, облекчено кредитиране и автолизинг. Планират се данъчни облекчения за собствениците на търговски и развлекателни центрове при изграждане на зарядни станции.

    Ще има мерки, насочени и към производителите на електромобили – както местни, така и чуждестранни, с производство на територията на Русия.

    Предвижда се бюджетните организации да бъдат обвързани с минимални квоти за покупка на електромобили.

    Според Министерството на икономическото развитие руските производители имат силите не само да достигнат технологичното развитие на водещи световни компании, но и към 2025 г. да заемат водещи позиции в отделни сегменти.
  • 15 Стига блабла на аба

    3 0 Отговор
    Абе приказвайте си вие- истината е че щом всяка голяма верига бензиностанции и големите паркинги пред моловете и хран. вериги вече дори и в България имат инсталирани Ел.колонки за зареждане и продължават да инсталират,някъде към 2025 ще е трудно да вземеш пари от продажбата на петролния си смукач, и ще се търсят все повече електрички,на които след 8 години цената им ще падне до цената на фосилните возила и пробега им ще е вече стандартно над 500км - на мен това ми стига !
  • 16 незнайко

    0 1 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche ) Значи всички срещу един - Елън Мъск ! Усетиха накъде върви развитието на електромобилите и решиха да се обединят. Няма лошо в това, но поне да направят и кола конкурент на ТЕСЛА !
  • 17 Електрика

    0 0 Отговор
    С това темпо, дори Тесла да спре да прави по 3000 станции на година, тези всичките с това темпо, не могат да стигнат броят на зарядни станции на Тесла за един век!

    С откриването на станцията в Шанхай мрежата Supercharger се разраства до 1 032 станции и 7 320 точки за зареждане. Те са разположени в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия.