6 Ноември, 2017 17:51 7 430 8

Ръчна спирачка за дрифт

  • ford-
  • ръчна спирачка-
  • дрифт

Щастливите собственици на новото поколение Ford Focus RS ще могат да поръчат за колата си електронна ръчна спирачка за дрифтиране. Настройките на Drift Stick са правени от самия Кен Блок.

Професионалните състезатели по дрифт използват хидравлична ръчна спирачка с голям лост, но такъв възел изисква доста сериозни модификации по конструкцията на автомобила и опит. Специалистите от Ford Performance обаче са намерили начин да направят контролираното поднасяне с по-проста система.

Drift Stick се монтира на мястото на традиционната ръчна спирачка на Ford Focus RS и допълва дрифт режима на бордовата електроника. При дърпане на алуминиевия лост се отварят муфите за задвижване на задните колела и се повишава налягането в цилиндрите на задните спирачни апарати. Така задният мост блокира и вземането на завоя с вратите напред става по-лесно.

За разлика от хидравличната ръчна спирачка Drift Stick не изисква усилия и сработва мигновено. Устройството има и USB конектор, през който могат да се събират диагностични данни и да се качват настройки. Ръчната спирачка за дрифт обаче може да се ползва само на писта и трябва да се демонтира при движение по пътищата за общо ползване. Удоволствието струва $999.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    13 1 Отговор
    Оляха се! 50 евро вътре да са материалите, 250 за труд, разходи по производството, 200 реклама и остатъка чиста печалба.
    Алчност до небесата. Почти като на български бизнесмен.

    Коментиран от #2

  • 2 Патриот

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Бизнес по еврогейски. един такъв китаец няма струва повече от 200 долара.
  • 3 Ръчка

    8 2 Отговор
    Колата ли струва толкова?! ... че не разбрах

    Коментиран от #7

  • 4 Гост ф

    2 1 Отговор
    Като не ви изнася си купете нова кола и отивайте да ви сложат ръчна от ибей дет ще ви остане в ръцете в някой завой, Български ``ОТОРИЗИРАН`` Сервиз Само за 200 лв . Умните предпочитаме оригинала! Пък и Кен Блок да ти я нагласи по-негов стил :) уха
  • 5 Драйвър

    2 2 Отговор
    За хиляда долара направо е без пари,състезателна хидравлична ръчна спирачка струва пет пъти повече,това е хоби версия на дрифт ръчната спирачка,представям си как да вам хилядарка за нея и я "демонтирам" на пътищата за общо ползване :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 очевидно

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ръчка":

    Това аз го имам срещу - 30 лева стоманено жило, 45 лева брони, 25 лева ръчен лост, 2 лева болтове с шайби и като дръпнта за 100 лева цялата магария и барутника кове на място...понякога пломбите ми изскачат напред, че ги ловя и ги пъхам обратно в устата си... Това не е за вярване? 999 гущера за да триеш гуми? Търговците на гуми обичат такива изобретения...обожават ги дори...

    Коментиран от #8

  • 8 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "очевидно":

    Прав сте. Бих добавил, че не се налага да я махате. Разбира се вложеното усилие е по голямо, но за нас става !!!